ŠEŠELJ PROVOCIRA: Kolinda mi je dirala kobasicu
Foto: Twitter

Lider radikala reagovao na slike hrvatske predsednice sa svinjokolja

ŠEŠELJ PROVOCIRA: Kolinda mi je dirala kobasicu

Društvo -
Izazvan kad je čuo da je šefica hrvatske države bila na klanju svinja, on je samo konstatovao da njemu nije pipala slaninu i pitao da li je imala nož

BEOGRAD - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović juče je na indirektan način odgovorila lideru SRS Vojislavu Šešelju, koji se pre mesec dana pohvalio da je bio na svinjokolju u Sremu i tad pozirao sa satarom u ruci, opasan krvavom keceljom.Doduše, Kolinda je Šešelju uzvratila u nešto blažoj varijanti, na svinjokolju u Vukovaru nije se latila satare već kutlače, mešala je čvarke, merkala meso za slaninu i pravila kobasice.Hrvatska snajkaPredsednica Hrvatske je na svoj Fejsbuk profil postavila tri slike na kojima pozira u svinjokolju i dala im naslov „Hrvatska tradicija očuvana i u Evropskoj uniji“. Na jednoj fotografiji sa osmehom pozira ležerno obučena i opasana belom keceljom dok meša čvarke koji se krčkaju u kazanu. Na dugoj slici Kolinda merka meso za slaninu, a na trećoj se hvali kako na specijalnoj mašini pravi kobasice.

Hrvatski mediji su ove fotografije komentarisali tako što su je pohvalili da je pokazala da je „prava hrvatska snajka“.

Šešelj nije bio raspoložen da komentariše fotografije hrvatske predsednice.- Kad su me pitali da li sam video Kolindu kako pipa slaninu, ja sam rekao da meni nije pipala slaninu nego kobasicu!Ima preča poslaŠešelj je poručio da ima važnija, politička posla kojima se trenutno bavi. Ipak, u šali je pitao:- Je l‘ imala nož?Šešelj je krajem decembra u sremskom selu Čalma istranžirao nekoliko svinja, a onda se time i pohvalio na društvenim mrežama. Sve to je na Tviteru propratio rečima „Ko kolje, zlo ne misli“, ali i „U klanju nema boljeg od mene“.

(I. Š. - D. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track