OBRADOVIĆ: Snabdevanje strujom u Srbiji stabilno
Foto: Zorana Jevtić

kritično brdsko-planinski predeli

OBRADOVIĆ: Snabdevanje strujom u Srbiji stabilno

Društvo -
BEOGRAD - Snabdevanje Srbije strujom je stabilno, a kritični su jedino brdsko-planinski predeli, rekao je jutros direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović.

"U poslednjem talasu, kada je bio udar na naš sistem, bilo je samo 0,003 odsto neplaniranih ispada", rekao je Obradović za Radio-televiziju Srbije.

Kako je naveo, problema ima jedino u brdsko planinskim predelima, a većina domaćinstava koja nemaju struju su zapravo kuće koje nisu ni naseljene zimi.

Radnici EPS-a su stalno u pripravnosti, naveo je Obrdović i dodao da je i tokom prznika oko 9.000 njih bilo na terenu. Direktor EPS-a tvrdi i da ima dovoljno uglja za neometani nastavak proizvodnje struje.

"Gradjani ovaj zimski period mogu da očekuju spokojno, struje će biti dovoljno", oručio je Obradović.

Govoreći o poslovanju EPS-a on je rekao da to preduzeće više nije gubitaš, već da će prema rezultatima u protekoj godini imati profit od tri do četii milijarde dinara.

Deo ovih prihoda otići će i držav, najavio je Obradović.

Kako je istakao, zbog dobrih poslovnih rezultata poskuljenja struje na proleće neće biti, a EPS će razmotriti da li će ono uopšte biti potrebno tokom ove godine.

Prema njegovim rečima EPS će smanjivati administraciju, ali će povećavati broj proizvodnih radnika koji nedostaju, a sve će se radititi u dogovoru sa sindikatima. ; "Imamo opštu obavezu da smanjimo broj zaposlenih, a u saradnji sa Svetskom bankom mi ćemo taj broj precizirati", naveo je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track