VUČIĆEVA TORTURA KURIRA Stevanović: Politikin tekst je tendenciozan!
Foto: Fonet

Politika ugrozila bezbednost porodice Rodić

VUČIĆEVA TORTURA KURIRA Stevanović: Politikin tekst je tendenciozan!

Društvo -
Tekst Politike, pored toga što je ugrozio bezbednost porodice Rodić, očigledno je urađen po nečijem nalogu. Cilj je da se finansijski uguši Kurir i zastraše svi koji poslovno sarađuju sa Kurirom što je ditektno mešanje u slobodu poslovanja

BEOGRAD - Ekonomista Aleksandar Stevanović, reagujući na najgrublje kršenje zakona lista Politika, koji je objavio lične podatke vlasnika i direktora kompanije "Adrija medija grupa" Aleksandra Rodića, izjavio je da je "Politikin" tekst očiglendno tendenciozan.

"Osim što je na najgrublji način ugrozila bezbednost vlasnika AMG, prekršila zakonske propise i etičke standarde, 'Politika' je u istom tekstu objavila nepotpune i netačne podatke o kreditu koji je "AIK" banka dala Aleksandru Rodiću, samo da bi urušila ugled kompanije AMG i "Kurira".

Naime, u "Politikinom" tekstu se vraćanje ovog kredita vezuje samo za jednu firmu i tako lažno predstavlja da kredit nije obezbeđen, iako se u ugovoru jasno navodi da postoje tri jemca, odnosno solidarna dužnika koja će vratiti novac u slučaju da nosilac kredita ne može. Solidarni dužnici su dva pravna lica i sam Aleksandar Rodić koji vraćanje pozajmice garantuje svojom celokupnom imovinom.

- Kad primarni dužnik nije u stanju da izmiri dug, solidarni dužnici prihvataju tu obavezu na sebe. Ako tekst u Politici svodi vraćanje duga na jednog dužnika, a navode se i solidarni, onda to jeste tendeciozan tekst", zaključuje ekonomista Aleksandar Stevanović.

Podsetimo, Politika je današnjim tekstom "Zašto AIK banka sopstveni ugovor naziva spekulacijom" najgrublje prekršila zakon objavljujući lične podatke vlasnika i direktora kompanije "Adrija medija grupa" Aleksandra Rodića, kao i sve etičke standarde novinarstva i Kodeks novinara Srbije.

Kompanija AMG zbog ovoga će podneti krivičnu prijavu protiv Politike i njene glavne urednice Ljiljane Smajlović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić svakim danom je u sve većoj panici zbog pada rejtinga, pa uporno vrši pritisak na Kurir, pokušavajući da uguši svaku kritičku reč! Vučić, naime, poslednjih nedelja na sve načine pokušava da diskredituje naš list samo zato što se jedini usuđujemo da pišemo o promašajima Vlade Srbije i brojnim mahinacijama njegovih najbližih saradnika.

U toj prljavoj igri on ne preza ni od čega, pa čak ni od zloupotreba državnih bezbednosnih službi. Treba napomenuti da je premijer Vučić ujedno i koordinator svih bezbednosnih službi, te da je tako do detalja upoznat sa svime što one rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track