REALIZACIJA UGOVORA SA RUSIJOM: Uskoro veće brzine na pojedinim prugama u Srbiji
Foto: Fonet

Železnički saobraćaj će biti duplo brži

REALIZACIJA UGOVORA SA RUSIJOM: Uskoro veće brzine na pojedinim prugama u Srbiji

Društvo -
Pojedine deonice srpske železnice uskoro bi brebalo da budu obnovljene, uz duplo bržu brzinu vozova i moderne vagone sa internet konekcijom, a sve to ostvaruje se uz realizaciju ugovora sa kompanijom Ruske železnice internešnal.

Ugovor vredan 960 miliona evra potpisan je prilikom posete ruskog predsednika Vladimir Putina Beogradu i realizuje se od marta 2014. godine.

U kompaniji Ruske železnice su rekli da bi nakon obavljenog posla saobraćaj na obnovljenim deonicama trebalo da bude gotovo duplo brži, a brzina bi sa sadašnjih 50 kilometara na sat trebalo da dostigne 120 kilometara na sat.

Očekuje se i 27 garnitura dizelmotornih vozova sa modernim vagonima i internet konekcijom. Dve garniture su već u Srbiji. Predviđeno je obnavljanje deonica u koje se decenijama nije ulagalo.

Planirana su ukupno četiri projekta, pojedine deonice su već završene, a neke se privode kraju.

Predviđena je rekonstrukcija pruge Beograd-Bar u delu kroz Srbiju dugom 287 kilometara, obnova deonice Stara Pazova-Novi Sad dugačka 44 kilometra, revitalizaija deonice Pančevo-Beograd od 15 kilometara, kao i rekonstrukcija infrastrukture na železničkim prugama duž Koridora deset u pojasu od 112 kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja