BRANKO KOCKICA NE ZABORAVLJA: Učiteljice, srećan 100. rođendan
Foto: Zorana Jevtić, Thinkstock

Tatjana Sekulić rođena davne 1916.

BRANKO KOCKICA NE ZABORAVLJA: Učiteljice, srećan 100. rođendan

Društvo -
Tanja mi je predavala u trećem i četvrtom razredu. U moje vreme učitelji su bili veoma cenjeni, ističe popularni glumac

ZRENJANIN - Umerenost u svemu tajna je moje dugovečnosti. Kao mlada učiteljica zapamtila sam strahote Drugog svetskog rata, nadživela nekoliko država, ali najvažnije od svega mi je što sam na pravi put izvela mnoge generacije đaka, i u njihove male duše usadila iskrenost, poštenje i osećaj za dobrotu.Ovako razgovor za Kurir započinje Zrenjaninka Tatjana Sekulić, koja je 28. januara napunila 100 godina! U zasluženoj penziji uživa već pola veka. Baka Tatjana se od prosvete oprostila 1966. godine, a penzionisala se u zrenjaninskoj OŠ „Sonja Marinković“. Njeni đaci bili su mnogi poznati Zrenjaninci, kojih se i danas seća.- Moj učenik je bio i glumac Branko Milićević Kockica. Pamtim ga kao marljivog, odgovornog i vrednog đaka. Sa zadovoljstvom sam pratila njegove emisije. Decu je očaravao emisijom „Kocka, kocka, kockica“. Volela bih ponovo da ga vidim. Puno bi mi srce bilo. Sticajem okolnosti, nisam imala dece, a o đacima sam vodila računa kao da su moji. Zato su me mnogi oslovljavali sa „mama“ - kaže Tatjana, rođena u Zagrebu 1916. godine, u ličkoj porodici Karleuša.- S roditeljima sam se 1927. preselila u Rumu. Pre Zrenjanina živela sam u Somboru, Bačkoj Palanci i Bečeju, gde sam se udala za svog pokojnog muža Milana, koji je preminuo 1989. godine. Ne želim da se fotografišem za novine sad. Hoću da me bivši učenici i kolege vide na slici sa suprugom dok sam bila u punoj snazi - izričita je učiteljica.Tatjana kaže da prati sva dešavanja u Srbiji.- Televizor više slušam nego što gledam. Najviše me interesuju vesti. Nažalost, vidim da su zahvaljujući medijima deci danas uzori osobe sumnjivog morala. Truju ih raznim rijaliti koještarijama. U moje vreme se mnogo radilo, brinulo o deci. Imam utisak da su ona danas prepuštena sebi, kompjuterima i virtuelnom svetu. To nije dobro - zaključuje ona.Kurir je stupio u kontakt i s Brankom Kockicom, koji je bio oduševljen što je njegova učiteljica još uvek dobro i što ga se sa zadovoljstvom seća.- Ona mi je predavala u trećem i četvrtom razredu. Ja sam rođen 1946, a u moje vreme učitelji su bili veoma cenjeni. Nju pamtim kao izuzetno blagu osobu koju su svi voleli. Mnogo mi je drago što je dobro i ovom prilikom joj čestitam 100. rođendan. Veliko zadovoljstvo bi mi pričinilo da je ponovo sretnem. Drago mi je što me se seća i potrudiću se da što pre odem do nje, da se nakon toliko godina ponovo vidimo - emotivan je Kockica.

Održava vitalnostJEDE ŠARGAREPE I VEŽBA TRI PUTA DNEVNOLepa i Milenko Bilbija brinu o vremešnoj starici. S Tatjanom su sklopili ugovor o doživotnom zdržavanju. Kažu da ona slabije vidi i čuje, ali da ima veoma dobro pamćenje.- O njoj brinemo kao da nam je druga majka. Naša baka Tanja vežba tri puta dnevno, a najviše voli da jede povrće, i to karfiol i kelerabu. Otkako je sa nama, pojela je sigurno šleper šargarepa. Meso konzumira vrlo malo, jednom nedeljno - priča Milenko.

Nije joj draga rođakaNE VOLI DA GOVORI O KARLEUŠIO rodbinskim odnosima s porodicom pevačice Jelene Karleuše baka Tatjana ne voli da govori. Lepa i Milenko potvrdili su da je ona najverovatnije u srodstvu s pevačicom, ali nisu ulazili u detalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track