IGUMAN SAVA: KP tvrdi da Albanci nisu planirali napad! Znači, naoružani se vozili kao turisti?!
Foto: Fonet

Manastir Dečani

IGUMAN SAVA: KP tvrdi da Albanci nisu planirali napad! Znači, naoružani se vozili kao turisti?!

Društvo -
Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić nazvao je "vređanjem zdravog razuma" saopštenje Kosovske policije u kome se, kako kaže, tvrdi da uhapšeni naoružani Albanci nisu imali nameru da napadnu srpsku svetinju.

"Kosovska policija tvrdi da uhapšena četvorica muškaraca nisu nameravali da napadnu manastir. Naravno, vozili su se naoružani unaokolo samo kao turisti", napisao je iguman Sava Janjić na svom Tviter profilu.

On je naveo da saopštenje KP predstavlja patetično umanjivanje ozbiljnosti mogućeg incidenta.

"U saopštenju Kosovkse policije kažu da su auto sa osumnjičenima pratili i da su ga zaustavili na najprikladnijem mestu. Gde? Baš ispred manastira", napisao je Janjić na Tviteru.

Kosovska policija negirala je da je uhapsila četiri osobe ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani zbog povezanosti sa terorizmom ili bilo kakvim pokušajem napada na taj manastir. Portparol policije Baki Keljani rekao je da je policija uhapsila četiri osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, prenose mediji.

"Ne možemo povezati ove ljude ni sa kakvim napadom na manastir niti sa teorirstičkom grupom", naveo je on

Podsetimo, ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani juče su uhapšena četvorica naoružanih islamista. Ta četvorica kosovskih Albanaca iz četiri različita dela Kosova - Gnjilana, Uroševca, Prizrena i Djakovice, uhapšena su sinoć oko 21 sat ispred glavne kapije manastira u belom "golfu" sa registarskim tablicama Uroševca.

U zajedničkoj akciji kosovske policije i KFOR-a, nakon legitimisanja i pretresa vozila, otkriveno da su uhapšeni posedovali "kalašnjikov" sa tri okvira municije i pištolj, a u vozilu je nađena i literatura islamističke sadržine.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track