Lončar: Liste čekanja za zračenje se smanjuju
Foto: Fonet

Ministarstvo zdravlja

Lončar: Liste čekanja za zračenje se smanjuju

Društvo -
BEOGRAD - Liste čekanja u Srbiji se smanjuju, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar izrazivši nadu da će se one još više smanjiti kada počnu sa radom četiri akceleratora za zračenje.

''One su normalne svuda u svetu, ali naš cilj je da ih smanjimo'', rekao je Lončar. Navodeći da su već počeli radovi u Nišu, Kragujevcu i Beogradu, on je novinarima rekao da bi ti aparati do kraja marta trebalo da prorade, kao i da je aprilu tender za još šest do osam najnovijih aparata koji će biti nabavljeni sredstvima Svetske banke.

''Do kraja godine, kada ti aparati krenu da rade, mislim da nećemo više imati liste čekanja vezane za zračenje'', rekao je Lončar.

On je ocenio da će se liste čekanja smanjiti i kada je u pitanju operacija katarakte. Ministar je inače danas rekao da će u kraćem vremenskom privatne oftamološke i ginekološke klinike koje rade operacije katarakte i bave se vantelesnom oplodnjom sklapati ugovore sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje kako bi građani sa knjižicom mogli da dobiju te usluge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track