SREĆAN PUT! Uslovi za vožnju povoljni, oprezno pored klisura
Foto: Mladen Radulović

Prilagodite brzinu

SREĆAN PUT! Uslovi za vožnju povoljni, oprezno pored klisura

Društvo -
Vozače danas očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine, ali i umereno oblačno vreme.

Uslovi za vožnju, iako povoljni, zahtevaju dodatan oprez za volanom, pogotovo na putnim pravcima koji vode pored stenskih useka i klisura zbog učestalih odrona, tako da iz auto-moto saveza Sebije (AMS S) savetuju vozačima da obrate posebnu pažnju pri prolasku ovih deonica.

Na deonicama na kojima su kolovozi vlažni može doći do poledice zbog nižih jutatnjih temperatura, pa oni savetuju vozačima da budu posebno oprezni na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i na ulasku i izlasku iz tunela.

Za sve koji se upute ka višim planinskim predelima treba da znaju da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, ali da još uvek ima zaostalog snega na kolovozima, tako da iz ovog udruženja savetju opreznu vožnju i obavezno koriščenje zimske opreme.

Vidljivost je dobra, a vozače van gradskih sredina očekuje manji broj vozila, sa povremeno usporenom vožnjom na onim deonicama na kojima putari poslednjih dana izvode radove.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track