NAŠLI VIŠE OD 15 MRTVIH PRASIĆA: Sumnja se da su bačeni zbog zaraze na koži
Foto: Profimedija

Širenje bolesti

NAŠLI VIŠE OD 15 MRTVIH PRASIĆA: Sumnja se da su bačeni zbog zaraze na koži

Društvo -
Zrenjaninski poljočuvari ponašli su danas između sela Zlatica i Banatski Despotovac više od 15 uginulih prasića, teških od 30 do 50 kilograma.

Uzrok uginuća za sada nije poznat, a po rečima poljočuvara, moguće je da uginulih životinja ima i više. Životinje na ušima nemaju markice, pa se sumnja da su neregistrovane, ili da su im one prethodno skinute.

Po izgledu kože prasića pretpostavlja se da su bolovali od neke kožne bolesti. Poljočuvari su o tome obavestili zrenjaninsku policiju i nadležne, a kada se obavi uviđaj radnici preduzeća "Čistoća i zelenilo" ukloniće uginule životinje.

"Najpre smo primetili bele džakove, krenuli smo i videli šta je. Obavestili smo našeg koordinatora, a zatim i komunalnu policiju koja je stigla i fotografisala", rekao je novinarima poljočuvar Blagoje Bogdanović.

Koordinator Poljočuvarske službe Zrenjanina Branislav Lazić rekao je da očekuju da nadležni što pre reše slučaj, a službe "Čistoće" uklone životnje kako ne bi došlo do širenja zaraze ili da delove tela ne bi raznosili psi lutalice i divlje životinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track