TRAGEDIJA U OBDANIŠTU: Deca jaukala nad mrtvim drugom (2)!
Foto: Profimedia

Tuga u vrtiću „Dečji lug“ u Beogradu

TRAGEDIJA U OBDANIŠTU: Deca jaukala nad mrtvim drugom (2)!

Društvo -
Dvogodišnji M. M. zaspao u vrtiću i više se nije probudio. Vaspitačica pokušala da ga oživi, a u opštoj panici njegovi uplašeni drugari počeli da plaču. Čekaju se rezultati obdukcije

BEOGRAD - Dečak M. M. (2) preminuo je juče pod nejasnim okolnostima u vrtiću „Dečji lug“, u beogradskom naselju Mali Mokri Lug.On je kraj 15 drugara zaspao i više se nije probudio. Kako saznajemo, vaspitačice su pokušale da ga ožive, a ostali mališani su u panici koja je zavladala u obdaništu postali veoma uznemireni.- Čim su shvatili da se nešto događa, počeli su da plaču i vrište, dok ih vaspitačice nisu izvele u drugu prostoriju. Jadni roditelji. To im je bio sin jedinac, ovo je velika trauma za sve - kaže za Kurir jedan od roditelja dece koja idu u ovaj vrtić.Majka radi u vrtićuU predškolsku ustanovu ubrzo je stigla i policija. M. M. je oko 14 sati kolima Hitne pomoći dovezen u Dečju kliniku u Tiršovoj.- Dečak je na prijemu bio bez disajne i srčane radnje i nakon više od 45 minuta reanimacije na odeljenju intenzivne nege lekari su konstatovali smrt deteta. Upućujemo najdublje saučešće porodici - saopštio je direktor Tiršove Zoran Radojčić i dodao da će na klinici biti izvršena obdukcija.Prema rečima direktorke PU „Zvezdara“ Snežane Petrović, dečak je pre nesrećnog događaja bio veoma raspoložen i ništa nije naslućivalo na tragediju.- Dečak se celo prepodne normalno ponašao i nije se žalio ni na šta, ništa ga nije bolelo, nije bio neraspoložen. Legao je da spava po podne sa još 15 druge dece, ali kad su se sva deca probudila, on se nije pomerao. U sobi s decom nalazile su se dve medicinske sestre i vaspitačica, koje su pokušale da mu daju veštačko disanje, ali bez uspeha. Odmah smo pozvali roditelje, Hitnu pomoć i policiju - kaže za Kurir Petrovićeva i dodaje:- Prema našim saznanjima, dečak nije imao hroničnih oboljenja. Majka deteta je takođe zaposlena u našoj ustanovi, ali tad nije bila na poslu i odmah smo je obavestili. Zajedno smo otišle u Tiršovu, gde su prevezli dete. Bila sam s roditeljima M. M. kad su im lekari saopštili da im je dete preminulo. To je strašno, ne mogu da verujem kakva se tragedija dogodila - potresena je bila Petrovićeva.

Žalosno... U vrtiću „Dečji lug“ svi u šoku
Žalosno... U vrtiću „Dečji lug“ svi u šoku

Izvršen uviđaj

Policija je juče izvršila uviđaj u vrtiću.- Policija je u prvom momentu zatvorila sobu u kojoj se sve dogodilo, a kasnije su uzeli i neke stvari koje bi eventualno mogle da pomognu u utvrđivanju činjenica. Čekamo zvanični izveštaj, a Sekretarijat će pomoći koliko može - izjavila je Snežana Đurić, gradska sekretarka za dečju zaštitu i obrazovanje.

SudbinaMAJKA DETETA TRUDNANe mogu ni da zamislim kako je dečakovim roditeljima. Majka deteta je u drugom stanju. Umesto da se raduje rođenju drugog deteta, ona sad tuguje za mrtvim sinom - kaže naš sagovornik iz Malog Mokrog Luga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track