(VIDEO) SUROVE METODE: Profesor beogradske škole batinama uči đake matematici!

Ćuške u školi

(VIDEO) SUROVE METODE: Profesor beogradske škole batinama uči đake matematici!

Društvo -
Kurir došao do snimaka na kojima profesor Radmilo Milošević udara učenika po glavi

BEOGRAD - Profesor matematike Pravno-poslovne škole u Beogradu Radmilo Milošević batinama uči đake svom predmetu.Naime, na video-snimcima koje smo dobili vidi se kako Milošević preti đacima da neće dobiti dvojku iz njegovog predmeta, a uz pretnje im i lupa ćuške. Na jednom od snimaka profesor udara učenika M. Š. po glavi.- Nije mu to prvi put, nije se samo jednom desilo da nekog udari, ali se učenici boje da ga prijave, jer im svakodnevno preti da neće proći godinu - kaže naš izvor.

Na snimku se dalje može videti kako učenik po kazni stoji ispred table, dok njegova vršnjakinja rešava zadatak. Za to vreme profesor povremeno lupa ćuške dečaku, dok na drugom snimku viče:- Nikad u životu nisam video da su sedamnaestogodišnjaci tako pokvareni kao vi. Možete da se smejete i radite šta hoćete, radite sebi na štetu, nećete preći u drugi razred. Možeš da radiš šta hoćeš, nećeš proći - uzvikuje on i dodaje da im niko neće pokloniti ocenu i da moraju da je zasluže.- Samo se vi smejte, pa ćemo da vidimo kako ćete je zaslužiti. Samo nastavite tako da pričate da se vrtite, pa ćete da se vrtite celo leto, ne samo celo leto već i celu iduću školsku godinu. Ja ću ostati bez posla, a vi ćete ponavljati drugi razred. Ponavljaćeš drugi razred ne budeš li naučio! Jesu li drugi budale što od 24 časa uče 20 sati. Nećete proći, možete me oterati da izgubim posao, ali nećete proći, ja vam to garantujem, zapišite 3. jun 2014. godine - vikao je Milošević.

Direktorka škole Julija Đorđević rekla je da nema informacije da se Milošević tako ponaša.- Ja sam odnedavno na poziciji direktorke, ali, koliko znam, niko se nije žalio na njega i nisu stizale žalbe - navela je ona.Pitanja o ovom slučaju uputili smo Ministarstvu prosvete, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Ne vidi ništa spornoMILOŠEVIĆ: RADIM TO IZ MILOŠTEProfesor Radmilo Milošević kaže da nije strog i da pokušava da animira učenike na sve načine kako bi zavoleli matematiku.- Nemam nikakve zle namere, sve to prema njima je iz milošte. Dozvoljavam im i da koriste formule, želim da zavole matematiku i da imaju dobar prosek. Nekad se iznerviram kad se desi da ne znaju neke osnovne stvari. Ja sam jedan od omiljenijih profesora u školi, pretim im ponekad ne bi li ih uplašio da se malo potrude i nauče nešto, želim da naša škola bude najbolja - pravda se Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track