(FOTO) NISU MOGLI DA VERUJU SVOJIM OČIMA: Radnici Higijene Pančevo pored kontejnera pronašli...
Foto: Printscreen JKP Higijena Pančevo

Šokiraćete se i vi

(FOTO) NISU MOGLI DA VERUJU SVOJIM OČIMA: Radnici Higijene Pančevo pored kontejnera pronašli...

Društvo -
PANČEVO - Iako neodgovorni sugrađani bacaju svašta u kontejner, radnici JKP Higijene Pančevo su ovog puta zaista ostali bez teksta.

Naime, oni su u blizini kontejnera na novom buvljaku pronašli pitona dugog oko dva metra.

"Da ima neodgovornih sugrađana, koji u i oko kontejnera bacaju sve i svašta od šuta, pepela, kauča, fotelja, frižidera, opasnog medicinskog otpada… i nije neka vest. No, da bahatosti nema kraja svedoči fotografija pitona, dugog oko 2 metra, koga su radnici JKP "Higijena" pronašli pored kontejnera na novom buvljaku. Šta reći!", pitaju se na Fejsbuku radnici.

Kako je za Kurir izjavila Nataša Vukmirović, iz udruženja Link plus, pitanja o odgovornom čuvanju životinja se obično postavljaju tek kada se pojave ovakvi slučajevi i navodi da je trebalo pozvati Zoohigijenu kako bi oni uklonili leš, naročito što se ne zna kako je ovaj piton uginuo.

"Problem nezakonitog postupanja sa sporednim proizvodima životinjskog porekla, u koje spadaju i leševi životinja velik je problem u Srbiji, a u Upravi za veterinu tek je započeto pisanje strategije upravljanja sporednim proizvodima životinjskog porekla i neizvesno je kada će biti uspostavljen sistem sa ciljem zaštite javnog zdravlja i zaštite životne sredine.

Na fotografijama vidimo da radnik JKP Higijena Pančevo nema uniformu i opremu, što je nedopustivo, naročito zato što nije poznat uzrok smrti pitona. Po zakonu, radnik je morao da pozove veterinarsku inspekciju da izađe na lice mesta, kao i policiju, ali nemam informaciju da li je postupio po zakonu", navodi Vukmirovićeva.

(EPK/S. Ćurčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track