NOVI NAMET: Uz januarske račune za struju i taksa za RTS!
Foto: Profimedia

Počinje primena

NOVI NAMET: Uz januarske račune za struju i taksa za RTS!

Društvo -
EPS kasni s dostavom jer nisu mogli da očitaju sve strujomere tokom praznika, a rok za plaćanje je pomeren do 29. februara

BEOGRAD - Prva pretplata za Radio-televiziju Srbije u iznosu od 150 dinara stići će ovih dana građanima s januarskim računima za struju, a rok za plaćanje produžen je do 29. februara.

- Pretplata stiže redovno, s prvim januarskim računima za električnu energiju, kao što je i dogovoreno. Onaj ko naplaćuje, a u ovom slučaju EPS, dužan je da deo novca isplati Javnom servisu, a tri odsto od iznosa ostavi sebi. Oni su preuzeli sav rizik dugovanja građana i prinudne naplate, ali zaista ne verujem da će seći struju ako se ne plati pretplata - kaže za Kurir Zoran Popović, predsednik Upravnog odbora RTS, koji na ovoj poziciji ostaje do aprila.Nije bilo grešakaA zašto računi s januarskim dugovanjem za struju kasne i da li je tačno da su bili odštampani bez takse za Javni servis, pa je morala da se vrši ispravka, u EPS objašnjavaju:- Nije istina da je bilo grešaka. Zbog praznika tokom januara u nekim domaćinstvima nismo mogli da očitamo struju na vreme, što se događa skoro svake godine. Iz tog razloga su januarski računi malo kasnili, ali je i produžen rok za njihovu naplatu. Uplatnice su štampane s taksom za RTS.Nude bogat programDa podsetimo, direktor RTS Dragan Bujošević nedavno se javnosti obratio pismom, u kome je rekao da gledaoci za vrednost takse dobijaju oko 12.000 sati novog programa godišnje, uz prenose Olimpijskih igara i drugih sportskih takmičenja i manifestacija.- Toliko novog programa nema ni 70 kablovskih kanala zajedno. Znamo da je za veliku većinu 150 dinara mnogo novca. Zato vas molim da nam verujete da ga ne razbacujemo. Od tog novca, 120 dinara pripada RTS, a 30 RTV - objasnio je Bujošević. (J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track