UČENIK (18) UMRO NA ČASU: Imao urođenu srčanu manu, lekari ga bezuspešno reanimirali sat i po

Tuga: Tinejdžer iznenada umro u školi

UČENIK (18) UMRO NA ČASU: Imao urođenu srčanu manu, lekari ga bezuspešno reanimirali sat i po

Društvo -
Stefanu Arsiću pozlilo tokom časa u srednjoj školi „Rade Metalac“ u Leskovcu, lekari ga bezuspešno reanimirali sat i po

LESKOVAC - Stefan Arsić (18) iz Mrštana, učenik četvrtog razreda srednje Tehničke škole „Rade Metalac“ iz Leskovca, preminuo je juče pošto mu je pozlilo na času fizičkog.Arsiću, koji je imao urođenu srčanu manu, pozlilo je juče oko 16.30 časova, kad je izgubio svest i pao na pod tokom časa fizičkog vaspitanja, a prvu pomoć pružio mu je nastavnik, koji je i pozvao Hitnu pomoć. Iako je Hitna stigla za pet minuta i učenika prevezla u Urgentni centar, iako su lekarske ekipe sat i po pokušavale da ga ožive, učeniku nije bilo pomoći.

- Mladić je primljen u bolnicu bez srčane radnje, sa širokim nereaktivnim zenicama i nije disao. Nažalost, i posle sat i po vremena, koliko je trajala reanimacija, nije ostalo ništa nego da se konstatuje njegova smrt - izjavio je načelnik leksovačkog Urgentnog centra dr Milan Stojković.Inače, Arsić je rođen sa srčanom manom i dva puta je operisan u Londonu. Poslednji operativni zahvat Stefanu Arsiću je obavljen u maju 2015.- Iako je imao ozbiljne srčane intervencije, on nije od ordinirajućeg lekara oslobođen nastave fizičkog vaspitanja, o čemu su bili obavešteni i profesori. Na časovima fizičkog vaspitanja radio je vežbe koje su bile adekvatne njegovom fizičkom stanju - rekao je direktor škole „Rade Metalac“ Slavoljub Stanojević.Mediji navode da je Stefan prvu operaciju imao sa svega pet godina, a drugu prošle godine i da se verovalo da je dala rezultate te da će tinejdžer moći da vodi normalan život poput ostalih vršnjaka.Meštane Mrštana Stefanova smrt je iznenadila.

- Sve nas je šokirala ova vest. On je bio mnogo dobro dete i njegovi roditelji su se zaista uvek trudili mnogo oko njega. Koliko znam, bio je dobar učenik i dete za primer. Ima i starijeg brata, ne smem ni da pomislim kroz šta prolaze njegovi roditelji i brat. Jadno dete - ispričale su komšije Arsića.

Poslednji pozdrav... Drugovi se na Fejsbuku oprostili od Stefana
Poslednji pozdrav... Drugovi se na Fejsbuku oprostili od Stefana

Pre dve godine sličan događajDEČAK UMRO TOKOM ZAGREVANJA NA ČASUSličan događaj je pre dve godine rastužio Novi Sad i Srbiju - sedmogodišnji D. B. iz Novog Sada, učenik OŠ „Branko Radičević“, preminuo je na času fizičkog vaspitanja. Dečak je šest meseci pre toga dobio lekarsko uverenje da ne boluje ni od kakve bolesti, međutim, pre dve godine je na početku zagrevanja samo pao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja