POD LUPOM 26 INSTITUCIJA: Državni revizor počeo kontrolu finansijskih izveštaja
Foto: Fonet

Poslovanje u 2015

POD LUPOM 26 INSTITUCIJA: Državni revizor počeo kontrolu finansijskih izveštaja

Društvo -
BEOGRAD - Državna revizorska institucija je, u skladu sa Programom revizije za 2016. godinu, započela reviziju poslovanja u 26 institucija, saopštio je danas DRI.

Revizori će sprovoditi reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2015. godinu.

Revizija je započeta u Geološkom zavodu Srbije, Ustavnom sudu, Republičkoj direkciji za robne rezerve, Gerontološkom centru Beograd i Studentskom centru Beograd.

DRI proverava i poslovanje više opština - Velika Plana, Dimitrovgrad, Srbobran, Sečanj, Bela Palanka, Novi Bečej, Ljubovija, Zaječar, Smederevo, Subotica, Leskovac, Šabac i Požarevac. Proverava se i Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd, Dom zdravlja Novi Sad, Dom zdravlja Niš, Apoteka Pančevo, Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak, Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, Republički fond za zdravstveno osiguranje i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

DRI u skladu sa Programom revizije za 2015. godinu sprovodi i dve revizije svrsishodnosti poslovanja:"Sopstveni prihodi direktnih i indirektnih korisnika budžeta Republike Srbije prema Zakonu o budžetskom sistemu" i "Opravdanost formiranja komisija i drugih stalnih i privremenih radnih tela u javnom sektoru", navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track