Slobodni umetnici za porez duguju 100 miliona dinara
Foto: Dragan Kadić

Izgubili zdravstveno osiguranje zbog nemara države

Slobodni umetnici za porez duguju 100 miliona dinara

Društvo -
Ajmo onda da to odslužimo. Evo nas 2.000 da dođemo ispred Centralnog zatvora i da tražimo da nas puste unutra, rekao je Srđan Dragojević

BEOGRAD - Na teritoriji Beograda 1.900 samostalnih umetnika duguje oko 100 miliona dinara na ime poreza, rečeno je juče na sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije.

- Samostalni umetnici koji ne izmire dugovanja nemaju pravo na zdravstvene knjižice. Potrebno je naći neko rešenje kako da dođu do njih, ali i da se sistemski reši problem dugova - rekao je Mladen Vesković iz Ministarstva kulture i informisanja.Poslanik SPS, reditelj Srđan Dragojević ističe da je pitanje ljudskosti da se taj problem reši, dodajući da ga frustrira to što mu je svako kome se obratio tim povodom rekao da to nije u njihovoj nadležnosti.- Ajmo onda da to odslužimo. Evo nas 2.000 da dođemo ispred CZ (Centralnog zatvora) i da tražimo da nas puste unutra - rekao je Dragojević.On je istakao da iznos dugovanja nije veliki i da mora da se nađe rešenje, poput otpisa kamate i reprograma duga na 60 meseci.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track