Protivteroristička jedinica proslavila slavu
Foto: KURIR

Protivteroristička jedinica proslavila slavu

Društvo -
Ne sme se dozvoliti da teroristi ugrožavaju sve ljude, zato morate biti u punoj snazi. Teroristi danas pokušavaju i da legalizuju neke svoje radnje, ali to u Srbiji sigurno neće uspeti, istakao Dačić

BEOGRAD - Protivteroristička jedinica (PTJ) proslavila je danas u bazi u Lipovici svoj dan i slavu u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Posle svečane smotre tokom koje je šest pripadnika PTJ nagrađeno lovačkim puškama za 20 godina rada u MUP-u,

Dačić je istakao da se ne sme dozvoliti da teroristi ugrožavaju građane i naveo da se Srbija, između ostalog, suočava sa OVK i Albanskom terorističkom organizacijom ANA.

"Ne sme se dozvoliti da teroristi ugrožavaju sve ljude, zato morate biti u punoj snazi. Teroristi danas pokušavaju i da legalizuju neke svoje radnje, ali to u Srbiji sigurno neće uspeti", istakao je ministar. On je dodao da PTJ zaslužuje svaku pohvalu i naveo da MUP toj jedinici pomaže nabavkom opreme u skladu sa mogućnostima.

Dačiću je uručena plaketa za doprinos u radu PTJ-a, koje su tom prilikom između ostalih uručene i Veljoviću, ambasadoru Rusije Aleksandru Konuzinu i ambasadorki SAD Meri Vorlik u čije ime je primio njen zamenik Li Licenberger.

Neka od osnovnih zaduženja PTJ-a su broba protiv svih vidova terorizma i rešavanje talačkih situacija, a jedinica je prvi put postrojena 7. maja 2003. godine. Svoju slavu Đurđevdan, PTJ obeležava uvek dan kasnije kada je i Dan jedinice, a slavski kolač danas je osveštao vladika šabački Lavrentije.

Proslavi su prisustvovali i predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track