RADNICI, PAŽNJA: Narednih dana o povezivanju staža za 13.000 ljudi!
Foto: Youtube Printscreen

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

RADNICI, PAŽNJA: Narednih dana o povezivanju staža za 13.000 ljudi!

Društvo -
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Vlada Srbije narednih dana doneti uredbu o nastavku povezivanja radnog staža.

Prema procenama Ministarstva za rad, oko 13.000 ljudi bi trebalo da bude obuhvaćeno tim merama i do sada je podneto 7.500 zahteva, a 920 je rešeno.

Vulin je u Privrednoj komori Srbije na promociji Godine preduzetništva novinarima kazao da su propise o nastavku povezivanja radnog staža pripremala ministarstva privrede i rada.

Kako je naveo, poslodavci su do sada imali obavezu da zaposlene preko programa za zapošljavanje zadrže 24 meseca, što je mnoge odbijalo pa je zato taj rok smanjen na 12 meseci, dok je za neke kategorije rok smanjen na šest meseci.

Vulin je rekao da je malim i mirko preduzećima, kao i preduzetnicima koji zaposle dva radnika, data mogućnost da im država povrati 75 odsto troškova za poreze i doprinose.On je naglasio da se ta mera primenjuje od 1. januara ove godine i da će trajati do kraja 2017. godine.Kako je podsetio, u ovoj godini je za aktivne mere zapošljavanja izdvojeno 2,8 milijardi dinara i 550 miliona dinara za podsticaje zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track