SMRT DEČAKA (2) U VRTIĆU: Virus usmrtio Mateju Mitića
Foto: Aleksandar Davinić

Istraga smrti

SMRT DEČAKA (2) U VRTIĆU: Virus usmrtio Mateju Mitića

Društvo -
BEOGRAD - Mateja Mitić imao je samo dve godine kad je početkom februara preminuo u vrtiću „Dečji lug“ u Malom Mokrom Lugu, a obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila zbog virusa koji je zahvatio srčani mišić, nezvanično saznaje Kurir.

Telo mališana su posle tragedije pregledali eksperti iz Instituta za sudsku medicinu i utvrdili da nije reč o nasilnoj smrti, odnosno da je mališan imao akutno zapaljenje srčanog mišića, izazvano virusom. Nezvanično, u nalazu veštaka nije navedeno kad je tačno Mateja preminuo.

Upravo zbog toga, dečakovi roditelji će zatražiti pomoć privatnih stručnjaka iz oblasti sudske medicine, jer očekuju da bi im tačno vreme smrti razjasnilo da li je možda njihov sin mogao biti spasen, ali i da bi bili sigurni da je zaista preminuo od navedene komplikacije sa srčanim mišićem.

- Želimo da do kraja razjasnimo zbog čega je umrlo naše dete. Znam da nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Sigurna sam i u to da nije imao prehladu niti neki oblik gripa kad sam ga odvela u vrtić. Samo nekoliko dana pre smrti bio je na pregledu kod pedijatra, koji nam je izdao potvrdu da je potpuno zdrav - rekla je za medije Matejina majka Olgica Mitić.(S. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track