DAMSKI RUČAK: Žene u Srbiji su u teškim vremenima uvek jake!
Foto: Marina Lopičić

Princeza Katarina Karađorđević

DAMSKI RUČAK: Žene u Srbiji su u teškim vremenima uvek jake!

Društvo -
Lep događaj Povodom 8. marta juče u Belom dvoru organizovano druženje istaknutih žena iz društvenog i političkog života, supruga visokih zvaničnika i diplomata, ambasadorki i predstavnica međunarodnih organizacija

BEOGRAD - Princeza Katarina Karađorđević priredila je juče u kraljevskom dvoru svoj tradicionalni damski ručak u čast proslave Međunarodnog dana žena.

Prisustvovale su supruge visokih srpskih zvaničnika, ambasadora, ali i istaknute žene iz društvenog i političkog života Srbije. Više od 40 predstavnica stranih zemalja i organizacija bilo je na ručku, a princeza Katarina naglasila je da je važno da dame koje žive u Srbiji, a dolaze iz drugih zemalja razumeju i podrže humanitarne napore kako bi se pružila pomoć najugroženijim stanovnicima zemlje.

Ljubav...  Katarina i Aleksandar
Ljubav... Katarina i Aleksandar

- Žene su uvek bile kohezioni faktor našeg društva, tiha većina koja je podržavala napredak i promene. Iskustvo nas uči da žene često imaju više sluha za socijalne probleme, ali i da bolje razumeju svakodnevne životne probleme. Zbog toga treba da se izborimo da žene budu ravnopravnije zastupljene u društvenom životu, kao i na položajima na kojima se donose odluke koje određuju budućnost ove zemlje - rekla je princeza.

Saradnja...  Maja Gojković i   princeza Katarina
Saradnja... Maja Gojković i princeza Katarina

Ona je istakla važnost podrške prisutnih dama projektima i aktivnostima na unapređenju zdravlja žena, a posebno u borbi protiv raka.- Kao ćerke, supruge i majke imamo odgovornost prema svojoj porodici i društvu da se brinemo o sebi. Pozivam vas da svi zajedno pomognemo da se očuva zdravlje žena u našoj zemlji! Čestitam Međunarodni dan žena i želim da izrazim divljenje njihovoj hrabrosti i istrajnosti koje su pokazale u prošlosti, tokom teških vremena, i koje pokazuju i dalje - naglasila je princeza Katarina.

Podrška... Nataša Rodić i Ailison Endruz,  ćerka princeze Katarine
Podrška... Nataša Rodić i Ailison Endruz, ćerka princeze Katarine

Među uvaženim gošćama na damskom ručku bile su predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ambasadorka Makedonije dr Vera Jovanovska Tipko, ambasadorka Indije Narinder Čauhan i ambasadorka Brazila Izabela de Azevedo Hevert.

Tamara Vučić
Tamara Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track