Najnovije vesti

ČARTEROM ZA BEOGRAD: 200 iranskih turista došlo da vidi Srbiju
Foto: Zorana Jevtić

Krajem marta nova grupa

ČARTEROM ZA BEOGRAD: 200 iranskih turista došlo da vidi Srbiju

Društvo
BEOGRAD - Prva organizovana grupa turista iz Irana stigla je danas u Srbiju, gde će provesti naredna četiri dana.

Za njih je organizovan prijem u Turističkoj organizaciji Srbije gde su ih pozdravili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić , direktor TOS-a Marija Labović, ambasador Irana u Srbiji i predstavnik iranskog turoperatora "Iran markaz internacional", koji je u saradnji sa jednom domaćom agencijom organizovao čarter let i dolazak u prestonicu Srbije.

Ministar Ljajić rekao je tom prilikom da je ovo veliki dan za srpski turizam i srpsko-iranske odnose . "Verujem da ćete nakon posete i lepo provedenog vremena u nasosj zemlji širiti najbolju sliku o Srbiji", rekao je Ljajić ističući da Iran i Srbija imaju izuzetno dobre odnose. On izrazio nadu da je to prvi korak i da će interesovanje gostiju iz te zemlje za Srbiju biti veće. Ljajić je naveo da će krajem meseca Srbiju posetiti i druga grupa turista. "Osećajte se kao u svojoj kući, stojimo vam na raspolaganju za svaku uslugu i nadam se da ćete imati priliku da osetite naše gostoprimstvo", poručio je Ljajić.

U Srbiju je iz Irana doputovalo oko 200 turista koji će tokom četiri dana imati priliku da vide znamenitosti Srbije, kako u glavnom gradu, tako i prilikom posete Novom Sadu, Fruškoj Gori, Sremskim Karlovcima... Direktorka TOS-a Marija Labović rekla je da je poseta turista iz Irana Srbiji pokazatelj kako kako dobra strategija i promocija turističkih potencijala mogu da otvore nova tržišta. Srbija je, kako je kazala, nedovoljno poznata na tržištu Irana, a organizovana poseta njihovih turista prilika je da im Srbija bude predočena kao dobra destinacija za odmor.

"Drago nam je da ste odabrali baš Srbiju za destinaciju i nadamo se da ćete imati priliku da obiđete sve naše znamenitosti koje možemo da vam perdstavimo, rekla je Labović turistima. Ambasador Irana u Srbiji Madzid Fahimpur poručio je turistima da je Srbija zemlja sa lepom prirodom, dobrim ljudima i dodao da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim oblastima. Nadam se da će ovaj čarter- let biti samo uvod u dalju saradnju i dolazak još većeg broja turista u Srbiju, poručio je ambasador.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...