Pajtić: Stipendije za talentovanu decu od samog početka školovanja
Foto: Dragan Kadić

Lider Demokratske stranke obećao

Pajtić: Stipendije za talentovanu decu od samog početka školovanja

Društvo -
On je rekao da će država time pružiti jednaku šansu svim mladim ljudima

NIŠ - Lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je u Nišu da će ta stranka, ukoliko pobedi na predstojećim izborima, uvesti sistem stipendiranja talentovane dece od samog početka školovanja.

Pajtić je rekao da će država time pružiti jednaku šansu svim mladim ljudima.

"U Srbiji se ne sme dešavati da studenti brinu da li će moći da studiraju zbog egzistencijalnih problema u kojima se nalaze njihove porodice", kazao je Pajtić na konferenciji za novinare DS-a održanoj ispred Tržnog centra "Kalča".

On je rekao da će Domokratska stranka obezbediti da mladi koji završe školovanje dobiju posao u svojoj zemlji.

"Zapošljavanje mladih ljudi biće obezbedjeno kroz beneficije za otvaranje novih radnih mesta u domaćim malim i srednjim preduzećima, i kroz privlačenje novih stranih investitora", kazao je Pajtić.

Lider DS-a je istakao da privredni ambijent i nova radna mesta mogu da se obezbede kroz sistem podrške malim i srednjim preduzećima, kao i kroz sasvim drugačiju podršku stranim investitorima. On je rekao da je politika podrške stranim investitorima sada potpuno pogrešna.

"Stranim investitorima se kroz sistem podrške daje 20.000 ili čak 26.000 evra po radnom mestu, a onda se radnici bukvalno podvode da rade za 15.000 dinara mesečno", naglasio je Pajtić.

Pajtić je rekao da će Demokratska stranka, ukoliko pobedi na izborima, vratiti penzije, kao što je 2000. godine vratila čak 12 penzija.

"Borimo se za pravednu Srbiju, a smanjivanje penzija je duboko nepravedno jer je to stečeno pravo", izjavio je Pajtić.

On je rekao da se Demokratska stranka bori za pravednu Srbiju u kojoj će moći da se normalno živi sada, a ne za šest meseci, dve godine ili dvadeset godina kao što to obećavaju Vučić, Vulin i ostali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track