(VIDEO) VUČIĆ TERA PO SVOME: Obnovićemo toalete, čučavci nisu za dame!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Higijena na prvom mestu

(VIDEO) VUČIĆ TERA PO SVOME: Obnovićemo toalete, čučavci nisu za dame!

Društvo -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će država nastaviti rekonstrukciju škola i domova zdravlja po Srbiji, a kao pravi primer za to naveo je obnovu toaleta.

Vučić je, govoreći o obnovi Medicinske škole "Dr Miša Pantić" u Valjevu, rekao da će biti urađeni novi prozori, rekonstruisan tavan, krov, krečenje, ali i toaleti, koji nisu bili u tenderskoj dokumentaciji.

Tako je nastavio sa svojim planom da obilazi toalete širom Srbije, očito se ne obaziruću na kritike javnosti da to nije posao premijera jedne države.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

"Moramo da napravimo dobre i moderne toalete", ponovio je Vučić, navodeći pritom da je nepristojno da dame koriste čučavce.

Vučić je, istakavši da je u poslednjih mesec dana obišao 25 škola i bolnica, a da mu je plan da obiđe više od 1.000 ove godine, rekao da se nada da će i oni koji posle njega dođu na premijersku funkciju raditi to isto.

Obnova ambulante kod Koceljeve

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na adaptaciji i sanaciji objekta Zdravstvene ambulante u Draginju u opštini Koceljeva. Radove, čija vrednost je procenjena na pet miliona evra, finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, iz sredstava Fonda solidarnosti EU.

"Hoćemo ovim da pokažemo da je državi stalo do svakog mesta i svakog sela u Srbiji", rekao je premijer okupljenim meštanima, ali ih je istovremeno i zamolio da kažu šta im je potrebno kako bi razvili privatni biznis, jer se, istakao je, na tome gradi budućnost Srbije.

Vučić je rekao da država ulaže veliki trud i energiju u dovođenje investitora, što se vidi u smanjenju nezaposlenosti sa 26, koliko je bilo pre tri godine, na 18 odsto. Ipak, kako je podvukao, i dalje postoji veliki problem kada je reč o tome na koji način podstaći privatni biznis u Srbiji, “jer ne može u svako mesto da dođe strani invesitor”. “

Radićemo na tome, ali nam treba i vaša pomoć, da kažete šta je to što možemo da pomognemo da razvijate privatni biznis”, poručio je Vučić. On je dodao da nije problem da država pomogne sa startap kreditima, niti da omogući bespovratne kredite, ali da je za to potrebno da građani Srbije imaju projekte i program kako nameravaju da razviju posao i zapošljavanje, “jer privatni biznis je ono što gradi budućnost”. “I to moramo, sebe da promenimo, da ne čekamo da nam neko pozvoni na vrata i da nam da posao”, naglasio je Vučić.

Govoreći o Draginju, premijer je rekao da će za manje od 30 dana Zdravstvena stanica u tom mestu biti završena, da će biti ugrađeni novi mokri čvorovi, pod, stolarija i izolacija, i dodao da je veoma ponosan što, iako ga napadaju, obilazi toalete i ambulante po Srbiji. “Cculi ste da oni koji me napadaju kažu da Vučiću stoji da obilazi toalete. Valjda su ime hteli da me uvrede, ali ja se time hvalim i ponosim. Više sam škola, bolnica i domova zdravlja obišao u prethodnim mesec dana nego oni za prethodnih deset, 20 godina”, rekao je Vučić.

On je dodao da mu je plan da do kraja godine, ukoliko narod na izborima ne odluči drugačije, lično obiđe više od 1.000 škola, ambulanti, domova zdravlja i bolnica. “Videćemo i da pokretni mamograf češće bude u Draginju, jer preventivom, osim što ljudima obezbeđuemo zdravlje i život, time čuvamo novac u kasi jer ne moramo da ulažemo u ozdravljenje i lečenje. Zato ćemo se potruditi da ovde češće bude doktor, da svako može da se pregleda”, rekao je Vučić.

Govoreći o putnoj infrastrukturi, premijer je konstatovao da ima dobrih puteva, ali da su neki i užasni, zbog čega je plan da se sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj napravi ugovor za obnovu više od 10. 000 kilometara lokalnih saobraćajnica. “Potpisali smo ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za rekonstrukciju i obnovu 1. 100 kilometara lokalnih puteva, ali to je užasno malo. Treba da napravimo ugovore i izdvojićemo novac u narednom periodu, ako nam sa budžetom bude išlo dobro, da napravimo ugovor na 10.000 kilomerara”, najavio je Vučić. On je dodao da to neće biti lako, niti skoro, ali da će građani iz meseca u mesec i iz godine u godinu moći da vide bolje stvari i obrise boljeg životnog standarda. Premijera i ministre sporta, obrazovanja i zdravlja Vanju Udovičića, Srđana Verbića i Zlatibora Lončara meštani Draginja dočekali su aplauzom i usklicima "Živeo Vučić". Veliku pažnju, posebno dece, izazvao je i ministar sporta, kojeg su saletali tražeći autogram.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track