SVEČANO ZA AKADEMCE: Danas se obeležava Dan studenata
Foto: Nebojša Mandić

Niz manifestacija na Univezitetu u Beogradu

SVEČANO ZA AKADEMCE: Danas se obeležava Dan studenata

Društvo -
Univerzitet u Beogradu obeležiće danas Dan studenata, 4. april.

U organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija Srbije biće održana svečana sednica Skupštine (SKAŠS). Sednici koja će biti održana u Klubu narodnih poslanika prisustvovaće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

Razgovaraće se o ulozi studenata kao partnera u unapređenju visokog obrazovanja, budućnosti visokog obrazovanja u Srbiji i unapređivanju stručne prakse i saradnji sa privredom. I Savez studenata Beograda organizovaće proslavu.

Obeležavanje Dana studenata će, kako je najavljeno, najpre početi polaganjem venaca na Novom groblju u Beogradu, a nakon toga biće održan revijalni meč između studenata Tehnološko-metalurškog fakulteta i studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

U Rektoratu je planirana i svečana akademija posvećena proslavi Dana studenata, a obratiće se rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević.

Arhitektonski fakultet u Beogradu će na Dan studenata započeti program obeležavanja 170 godina visokoškolskog arhitektonskog obrazovanja u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track