FOTO Otvoren tradicionalni Uskršnji bazar rukotvorina žena izbeglica
Foto: Dvorska Kancelarija

U susret velikom hrišćanskom prazniku Vaskrsu

FOTO Otvoren tradicionalni Uskršnji bazar rukotvorina žena izbeglica

Društvo -
BEOGRAD – U susret velikom hrišćanskom prazniku Vaskrsu, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, u društvu Beti Rumeliotis, sestre Nj.K.V. Princeze Katarine, otvorili su danas tradicionalni Uskršnji bazar rukotvorina žena izbeglica i socijalno ugroženih lica u tržnom centru Delta Siti na Novom Beogradu.

Na početku ceremonije goste i izlagače su pozdravili Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar, Nj.E. g-đa Maja Gojković, predsednik Narodne Skupštine, g-din Vladimir Cucić, komesar za izbeglice Vlade Republike Srbije i Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina koja je i zvanično otvorila bazar.

U svom obraćanju prisutnima Njeno Kraljevsko Visočanstvo je naglasila: „Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu na tradicionalnom uskršnjem bazaru. Na ovom bazaru danas i sutra imaćete priliku da uživate u prelepim radovima koje su izradile ove kreativne žene.

One su morale da odu od svojih ognjišta i da život pronađu daleko od svojih kuća. U teškim vremenima koja su ih zadesila, one su svojim radom izdržavale svoje porodice. Sav prihod od kupovine ovih rukotvorina namenjen je ovim ženama kao i njihovim porodicama“.

Pored predsednice Narodne Skupštine g-đe Maje Gojković i Komesara za izbeglice g-dina Cucuća, otvaranju Vaskršnjeg Bazara prisustvovali su i brojni ambasadori, članovi diplomatskog kora i prijatelji Kraljevske porodice.

Bazar će biti otvoren danas i sutra (utorak i sreda) od 10 do 22 časa. Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine posebno se zahvaljuje tržnom centru Delta Siti na pomoći pri organizaciji humanitarnog Uskršnjeg bazara, kao i kafe restoranu Monjument.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina već 15 godina tradicionalno pred Božić i Vaskrs organizuje Bazare rukotvorina žena izbeglica i socijalno ugroženih lica, kako bi im pomogla da prodaju svoje radove i zarade novac koji bi im omogućio da ova dva velika hrišćanska praznika provedu sa svojim porodicama neopterećeni finansijskim problemima i oskudicom.

Njihova Kraljevska Visočanstva pozivaju sve građane da dođu u TC „Delta Siti“, posete bazar rukotvorina i pazare poklone kojima će obradovati voljene osobe a ujedno i pomoći vredne i požrtvovane žene koje izlažu svoje rukotvorine na ovom bazaru.

(EPK/Foto: Dvorska kancelarija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track