Izaći ćemo mrtvi

Drama u Kragujevcu

Izaći ćemo mrtvi

Društvo -
Porodica Milana Stevanovića, koji se 1. februara ubio tokom pokušaja sudskih izvršitelja da mu oduzmu imovinu, sprečila plenidbu kuće

KRAGUJEVAC - Nemaju mira ni u žalosti.Lanac i katanac na kapiji dvorišta sprečili su sudske izvršitelje da porodicu Milana Stevanovića (58) prinudno isele. Podsetimo, Stevanović se 1. februara ubio tokom sličnog pokušaja zaplene imovine koja je otišla na doboš.

Milanova supruga Mira, ćerka Nataša i sin Nikola juče su se zaključali, a ubeđivanja policajaca da moraju da napuste kuću nisu uspela.

- Sram vas bilo, doveli ste policiju, Hitnu pomoć, priželjkujete još jednu tragediju - drhtavog glasa obratila se Mira sudskim izvršiteljima.

Ćerka Nataša, koja se 1. februara onesvestila kad su im sudski izvršitelji došli na vrata s nalogom za iseljenje, nakon čega se Milan i ubio, i juče je bila prilično uzrujana.

- Živi nećemo da idemo, odavde ćemo izaći samo mrtvi, kao moj jadni otac - vikala je Nataša. Advokat porodice Stevanović Tatomir Leković tvrdi da je novi pokušaj iseljenja nelegalan.

- Rešenjem Osnovnog suda u Kragujevcu 29. marta je prekinut postupak prinudnog iseljenja, pošto je Milan preminuo, a njegovi naslednici sudu nisu poznati, što je izvršni sudija naveo u obrazloženju odluke, dok je drugi sudija sada naložio iseljenje! Ostavinska parnica nije ni počela, i dok se taj postupak ne sprovede, njih ne smeju da isele - objašnjava Leković.

Podsetimo, Milan je u oproštajnom pismu napisao da ga ne voze u bolnicu i da se odlučio na samoubistvo jer nije mogao da podnese gubitak kuće.

Kredit ga koštao života

Pokojni Milan Stevanović, vlasnik servisa rashladnih uređaja, podigao je 5.000.000 dinara kredita u Fondu za razvoj 2003. godine, a garant isplate bila je jedna banka. Otplatio je polovinu kredita, a onda mu je, tvrdi njegova supruga Mira, iz banke sugerisano da prekine otplatu jer će dobiti reprogram. Međutim, banka je vratila ostatak njegovog duga, a onda aktivirala hipoteku nad imovinom kojom je jemčio banci i prodala je po sedam puta nižoj ceni, tvrde Stevanovići.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja