STRAVIČNO: Kamiondžija (36) preživeo udar voza, a umro od uboda ose!
Foto: Facebook

Tragična smrt na aerodromu

STRAVIČNO: Kamiondžija (36) preživeo udar voza, a umro od uboda ose!

Društvo -

Igor Pavlović preminuo preksinoć nakon što ga je insekt ubo u stomak. Pre devet godina na njegov kamion naletela lokomotiva, a on izleteo kroz šoferku

NIŠ - Igor Pavlović (36) iz vranjskog sela Gornji Neradovac, vozač bujanovčke firme „Vesi kom“, umro je preksinoć na terminalu niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, najverovatnije nakon što ga je stršljen ili osa ubola u stomak. Stravična tragedija dogodila se oko 19 sati, osoblje aerodroma je pozvalo Hitnu pomoć, koja je stigla za nekoliko minuta, ali reanimacija, koja je trajala duže od sat vremena, nije uspela.Radoslav Saković, radnik „Konstantina Velikog“, prvi je priskočio u pomoć vozaču.- Oko 18.40 se parkirao na terminal. Desetak minuta kasnije video sam ga kako mi prilazi. Teturao se noseći u ruci flašu vode, bio je sav crn. Kazao je samo: „Ujela me je osa za stomak.“ - opisuje Saković tragediju.U očekivanju lekarske ekipe Saković i ostali vozači pokušavali su da Pavloviću spasu život.- Davali smo mu vodu, pokušavali smo da ga održimo u svesnom stanju do dolaska lekara. Hitna je brzo stigla, pokušavali su da ga ožive, strašno je bilo to gledati. Međutim, on je vrlo brzo umro - priča Saković.Nije bio alergičanIgor je ostavio za sobom suprugu Snežanu, s kojom je 13 godina u braku, i tri maloletne ćerke Anđelu (12), Miljanu (8) i Saru (6).Snežana kroz suze priča da se kobnog dana Igor prvi put nije javio s terminala, kao obično kad završi posao i krene nazad. A onda su im sinoć javili da je umro na licu mesta.- Zazvonio je telefon. Bio je to moj brat Ljubiša, kome su rekli da je Igor mrtav. Tražio je od snaje da izađe napolje da razgovaraju. Snaja kaže: „Evo Ljube, dolazi“, i odjednom je prebledela. Rekla je da je Igor u bolnici i da nije dobro, jer su deca bila tu. Znala sam da se nešto strašno dogodilo Igoru - priča Snežana.

Mesto nesreće... Pavlovića osa ubola u kabini kamiona
Mesto nesreće... Pavlovića osa ubola u kabini kamiona

Igorevi rođaci kažu da je njega 2007. udario voz dok je kamionom prelazio prugu kod sela Ribince. Tada je preživeo jer je kroz šoferšajbnu izleteo iz kamiona. Ujak Miodrag Janjić zato ne može da poveruje da je umro od uboda ose jer, kako kaže, nije bio alergičan.Porodica u šoku- Srušio sam se kad sam saznao da je umro. Pčele su ga ujedale nebrojeno puta i nikada mu to nije škodilo. Međutim, pre nekoliko meseci Igoru je iznenada pozlilo. Lekari su konstatovali da ima nizak krvni pritisak. Brzo se oporavio, ali nije poslušao savet lekara da ode na dodatne analize - kaže Miodrag.Snežana dodaje da su deca kod jetrve i da ne znaju da im je tata umro.- Samo sam im rekla da budu jake, ali mislim da ova starija oseća. Ne znam ni kako da saopštim deci. Igoreva majka je kod lekara. Otac je otišao po njegovo telo. Deca pitaju kada će tata da se vrati, teraju me da ga zovem, a ja im kažem da on vozi i da ga ne uznemiravamo - jecajući objašnjava Snežana.Dušan Gostović, portparol niške Hitne pomoći, kaže da je njihova ekipa dobila poziv za intervenciju na aerodromu u 18.58 minuta.- Učinjeno je sve što se moglo, ali vozaču nije bilo pomoći - rekao je Gostović.

(M. M. - T. S.)

GušenjeSMRTONOSNI OTROV OSEProf. dr Ljubiša Stanisavljević s Biološkog fakulteta kaže da otrov koji osa luči spada u grupu neurotoksina koji deluje munjevito, pa ljudi koji su alergični na njega vrlo brzo zapadnu u stanje anafilaktičkog šoka, odnosno počnu da se guše.- Matice u proleće kreću da tumaraju i grade gnezdo, a za osobe koje su alergične su opasnije jer su krupnije i imaju veću količinu otrova - navodi Stanisavljević.

HRONOLOGIJA27. 8. 2015. Dečak Danijel Čakarević (13) iz sela Mirosaljci kod Arilja preminuo nakon što ga je osa ubola u ruku11. 8. 2015. Đoka Radovanović (45) iz Srezojevaca kod Gornjeg Milanovca umro svega nekoliko minuta nakon uboda22. 9. 2013. Dragomir Antić (32) umro od uboda ose na radnom mestu, u fabrici u Bujanovcu16. 7. 2013. Aleksandar Kitić (43) iz niškog sela Prva Kutina umro samo pet minuta pošto ga je stršljen ujeo za vrat

Dobar i vredanZAPOSLIO SE PRE DVA MESECAKako je potvrdio Masuf Fetahi, Pavlovićev poslodavac, Igor je u januaru počeo da radi kod njega.- Bio je dobar i vredan mladić. Nisam mogao da verujem da ga je ubila osa. Mnogo mi je žao - kaže Fetahi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track