Posao za još 268 agronoma savetnika

Posao za još 268 agronoma savetnika

Društvo -
Kazao je da će svako od agronoma savetodavaca, ako bude dobro radio, imati priliku da produži angažovanje, kao i da dobije mogućnost da se usavršava

BEOGRAD - Predstavnici poljoprivrednih stručnih službi Ministarstva poljoprivrede potpisali su jednogodišnje ugovore sa 268 agronoma i tehnologa koji će savetovati poljoprivrednike.

"Svih 1.638 teritorijalnih oblasti Srbije imaće od ponedeljka svog asistenta savetodavca", rekao je ministar poljoprivrede Dušan Petrović u Beogradu na svečanosti povodom potpisivanja ugovora.

On je izrazio očekivanje da će angažovanje dodatnih asistenata savetodavaca još više unaprediti poljoprivrednu proizvodnju i omogućiti veći izvoz srpskog agrara.

"Petrović je poručio asistentima savetodavcima da će biti "veliki kontrolori svakog dinara iz budžeta koji je namenjen poljoprivredi".

Kazao je da će svako od agronoma savetodavaca, ako bude dobro radio, imati priliku da produži angažovanje, kao i da dobije mogućnost da se usavršava.

Koordinator projekta zapošljavanja diplomiranih inženjera poljoprivrede i tehnologije Zlatko Mandić je kazao da je od 440 onih koji su prošli test posao dobilo 180 agronoma, ali i 88 tehnologa koji će biti spona između poljoprivrednih proizvođača i prerađivača.

Taj projekat je, kako je ocenio, najveći i najuspešniji projekat Vlade Srbije u prošloj godini i biće nastavljen i u 2012. Mandić je podsetio da u oktobru prošle godine ugovore o poslu asistenta savetodavca sklopilo 1.500 agronoma koji su do danas posetili više od 300.000 gazdinstava u Srbiji.beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track