PREVARANTI: Tomini pajtosi zavrnuli Severininog muža za pare
Foto: Story, Dado Đilas

Fudbaleri dobili naprednjake na sudu

PREVARANTI: Tomini pajtosi zavrnuli Severininog muža za pare

Društvo -

Filip Rakić i Kristijan Tucaković, bliski porodici Nikolić, ojadili igrače FK Smederevo, među kojima je i Igor Kojić, za 150.000 evra

BEOGRAD - Filip Rakić i Kristijan Tucaković, funkcioneri SNS i bliski prijatelji porodice predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prevarili su fudbalere nekadašnjeg prvoligaša FK Smederevo za 150.000 evra, saznaje Kurir. Njih dvojica su bliski prijatelji Nikolićevog mlađeg sina Branislava, a među fudbalerima koji su ostali kratkih rukava je i Igor Kojić, muž pop zvezde Severine.Za Rakića i Tucakovića pročulo se u javnosti kada su zahvaljujući prijateljskim vezama s porodicom Nikolić bili u delegaciji koja je sa šefom države posetila Moskvu. U FK Smederevo dovedeni su kako bi postavili klub na noge. Međutim, umesto toga FK Smederevo spojen je sa FK Seljak, koji pripada trećoj ligi. Tako je trećeligaš nasledio imovinu, a izbegnuto je plaćanje dugovanja, te su i ostali dužni 150.000 evra.Umešala se politikaIzvor Kurira kaže da je Rakić postavljen za direktora kluba i da je sve to prošlo neslavno za fudbalere, zbog čega su bili na ivici egzistencije.- Svi su se pitali otkud njih dvojica u klubu, ali je sve postalo jasno kad se saznalo da su bliski prijatelji Tominog sina Branislava, koji se takođe bavi fudbalom. Rakić je postavljen za direktora kluba, dok je Tucaković bio neformalno uključen u priču. Najveća muka je to što su oni u stvari dovedeni 2013. godine da bi privukli sponzore, a sve se završilo finansijskim slomom. Čak je i Grad Smederevo bio uključen u priču o spasavanju kluba, ali očigledno ni to nije pomoglo - kaže izvor Kurira.Kako bi došli do para koje im klub duguje, zaposleni u FK Smederevo, fudbaleri i treneri, izveli su rukovodstvo kluba pred sud Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Presuđeno je u njihovu korist, ali pare nisu dobili baš zbog spajanja klubova. Kurir je došao u posed presude iz 2014. godine, u kojoj se vidi da se od 24 njih najviše para duguje treneru Milošu Velebitu, skoro 1,9 miliona dinara, a da su Igora Kojića zavrnuli za 150.000 dinara.MahinacijeBojan Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera, tvrdi za Kurir da u dešavanjima vezanim za FK Smederevo nisu bila čista posla.- Oni su uradili takozvani bajpas u fudbalu, prespojili su jedan klub u drugi kako bi izigrali dužnike. Za samo godinu i po FK Smederevo preimenovan je u FK Seljak, pa onda u Semendrija 1924, a sada se opet zove FK Smederevo. Najgore od svega je što je to urađeno po zakonu, a izbegavanje dugovanja moguće je jer je politika povezana s fudbalom - zaključuje Poledica.Severinin muž Igor Kojić nije bio dostupan za komentar.

Filip RakićNEMAM KOMENTARFilip Rakić pere ruke od čitave priče.- Nemam komentar na sve te tvrdnje. FK Smederevo je bio u stečaju i kad sam ja bio tamo i sad, i to je sve što mogu da kažem - kazao je Rakić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track