ZORANA MIHAJLOVIĆ: Kragujevac će do 2017. biti povezan auto-putem sa Koridorom 10
Foto: Marina Lopičić

Počinje izgradnja obilaznice

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Kragujevac će do 2017. biti povezan auto-putem sa Koridorom 10

Društvo
00:00h

KRAGUJEVAC - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije ; Zorana Mihajlović najavila je danas da će u 2017. godini Kragujevac konačno biti povezan auto-putem sa Koridorom 10, kao i da će iste godine početi i izgradnja obilaznice u tom gradu.

"Puštamo u junu deonicu auto-puta Kragujevac-Batočina u dužini od šest kilometara, nastavljamo sa radovima i 2017. godine Kragujevac će konačno ima završenih preostalih 14,7 kilometara konekcije s Koridorom 10", rekla je Mihajlovićeva, koja je danas posetila Kragujevac i s gradonačelnikom Radomirom Nikolićem obišla saobraćajnicu na trgu Mala Vaga u naselju Palilule i kružne tokove u tom gradu.

Ministarka, koja je u potpredsednica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), rekla je novinarima i da će krajem ove godine biti završen i Koridor 10, a Grdelička klisura od 21 kilometra do februara 2017. godine. Prema njenim rečima, prošle godine je uradjeno 100 kilometra puta u Srbiji, a ove godine biće 98 kilometara.

U protekle dve godine izgradjeno je ili modernizovano 276 mostova u Srbiji, navela je ona.

"Prošle godine smo modernizovali 120 kilometara železničkih pruga kojima se sada ide preko 100 kilometara na sat i kupili smo 20 novih vozova. To je samo delić u moru pruga koje mi imamo, ove godine ćemo modernizovati još 150 kilometara pruga i nabavljamo ; još 27 vozova", rekla je ona.

Ipak, ona je ocenila da to sve nije dovoljno i da Vlada planira da sve glavne železničke pruge u Srbiji, koje su kičma naše železnice, budu u naredne 3 godine modernizovane za brzinu od 120 kilometara na sat. Mihajlović je najavila da je u planu i obnova pruge Lapovo Kraljevo, krajem 2016. godine i početkom 2017. godine, kao i elektrifikacija te pruge u 2017. godini

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track