NOVINARSKA PRIVATNOST I IZVORI: NUNS i OEBS organizuju tribinu povodom Svetskog dana slobode medija
Foto: Nebojša Mandić

Javna diskusija

NOVINARSKA PRIVATNOST I IZVORI: NUNS i OEBS organizuju tribinu povodom Svetskog dana slobode medija

Društvo -

Povodom Svetskog dana slobode medija, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Misija OEBS u Srbiji, organizuju javnu tribinu pod nazivom “Očuvanje javnog interesa kroz zaštitu novinarske privatnosti i novinarskih izvora”.

Događaj će biti održan 4. maja od 12:00 do 14:00 časova u Domu omladine u Beogradu (sala Amerikana), u ulici Makedonska broj 22.

Diskusiju će moderirati Gordana Janković, šefica Odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji, a govornici su: Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu ličnih podataka Republike Srbije, Džilijen Filips, direktorka uredničkih pravnih poslova u Gardijanu, Vojislav Tufegdžić, pomoćnik urednika nedeljnika Njuzvik i Stevan Dojčinović, urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Fokus ovog događaja biće na diskusiji o značaju zaštite novinarskih izvora i novinarske privatnosti, kao i nezakonitom curenju informacija o novinarima, istraživačkim pričama na kojima rade i meta-podacima o njihovoj elektronskoj komunikaciji.

Očekuje se prisustvo predstavnika različitih državnih organa i institucija, medija i novinara, organizacija civilnog društva, kao i diplomatskog kora i predstavnika međunarodnih organizacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track