Najnovije vesti

GENIJU STIGLA POMOĆ: Jovan Stević (16) iz Čačka hit i na Vukajliji
Foto: Privatna Arhiva

Mladić koji je podigao Srbiju na noge više ne gladuje

GENIJU STIGLA POMOĆ: Jovan Stević (16) iz Čačka hit i na Vukajliji

Društvo

Blistavi um s teškom životnom pričom, popularan je na satiričnom sajtu kao Stevčo Smetalo

Cela Srbija digla se na noge posle pisanja Kurira o teškom životu Jovana Stevića (16), mladog genija iz Čačka.

Na adresu na kojoj stanuju majka i on proteklih dana stigli su brojni paketi hrane, odeće, sredstava za higijenu, ali i novac, koji majka nije podizala s računa.

- Više nisam gladan, imamo svega, hvala dobrim ljudima. Grdno se varate ako mislite da ću potrčati da kupim firmirane patike ili brendiranu garderobu, to mi nije važno. Želim da ovim novcem konačno obezbedim krov nad glavom, da se više ne selim i da živim kao sva druga deca - kaže ovaj mladić sa IQ od 150.

Dosad objavio 250 definicija. Jovanov poster sa Vukajlije
Dosad objavio 250 definicija. Jovanov poster sa Vukajlije

Osim što je odlikaš u školi, vrlo je popularan na sajtu Vukajlija pod imenom Stevčo Smetalo. Za pola godine je objavio oko 250 postera i definicija i po komentarima posetilaca svrstao se na 500. mesto.- Od 300.000 članova, koliko njih objavljuje na ovom sajtu, jedan sam od najmlađih i veoma me zabavlja da pišem definicije slengova i da na šaljiv i zanimljiv način tumačim dešavanja. Na internetu volim i kvizove i testove opšteg znanja, a jedva čekam da napunim 16 godina i da se okušam u „Slagalici“, koju pored TV ekrana rešavam bez problema - priča ovaj čačanski srednjoškolac, kome je želja da školovanje nastavi u oblasti matematike ili informatike.Tokom proteklih nekoliko dana, zbog trnovitog životnog puta, pomoć su mu slali iz gotovo svih krajeva zemlje. Zvali su ga dobri ljudi s mnogih kontinenata, ali ne i otac, koga nije video od svoje četvrte godine.- Odrastao sam bez oca i ne mogu da se izjasnim da li mi on nedostaje ili ne. Ako bi on imao želju da me vidi, ne bih se protivio tom susretu. Poslednji put sam ga video kad sam imao tri-četiri godine, ali se tog susreta ne sećam. Majka me je povela sa sobom u sud kad je s njim rešavala neke stvari oko alimentacije i tu u Prokuplju poslednji put sam ga sreo. Oca ne poznajem, znam samo da je potpukovnik u penziji i da je poslednji put živeo u Prokuplju - kaže Jovan.D. Čeković

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...