Subvencije po biku 50, a po svinji 5 evra

Subvencije po biku 50, a po svinji 5 evra

Društvo -
Cilj nam je da povećamo tov stoke u Srbiji i uredimo način na koji će tovljenici biti upućivani u klanice", kaže ministar Petrović

NOVI SAD - Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović najavio je u Novom Sadu da će vlada veoma brzo doneti uredbu o subvencionisanju proizvodnje mesa.

On je novinarima na 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu rekao da će, prema predlogu te uredbe, svaki bik biti subvencionisan sa 50 evra, a svaka svinja sa pet evra.

"Želimo da ovom uredbom uredimo sistem. Cilj nam je da povećamo tov stoke u Srbiji i uredimo način na koji će tovljenici biti upućivani u klanice", rekao je Petrović.

On je izrazio očekivanje da će Srbija na ovaj način dobiti potpuno uređen sistem i da će siva ekonomija biti smanjena na najmanju moguću meru.

"Sve ostale detalje uredbe saopštićemo kada je bude usvojila Vlada Srbije", rekao je Petrović i izneo očekivanje da će sednica vlade biti održana što pre.

Ranije danas Petrović je na konferenciji za strane novinare najavio da će uskoro biti doneta uredba i o subvencionisanju proizvodnje voća i povrća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track