Najnovije vesti

Pojačan intenzitet saobraćaja u Srbiji
Foto: Nebojsa Mandic

UPR:SRBIJA-SAOBRAĆAJ-AMS S

Pojačan intenzitet saobraćaja u Srbiji

Društvo

BEOGRAD - Vozače danas očekuju prave letnje temperature, a kako se nedeljom, po pravilu, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putevima prvog i drugog reda, savetuje se više tolerancije i strpljenja za volanom ukoliko dođe do nepredviđenih zastoja u saobraćaju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" skreću pažnju na više opreza na deonicama na kojima se izvode radovi. Zbog početka radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na delu državnog puta II B reda broj 379. na deonici Orljevo-Rašanac, zbog radova na popravci mosta preko reke Mlave u Rašancu, u okviru redovnog održavanja putnih objekata. Saobraćaj će se za vreme izvođenja radova na mostu odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom stranom mosta.

Predviđeno vreme završetka radova je do 10. juna ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Na državnom putu II A reda broj 258 na deonici Predejane (veza sa državnim putem I A reda broj 1) - Vladičin Han (Gramađe) izvodiće se radovi na krpljenju udarnih rupa u periodu od 07:00 do 17:00 časova. Radovi će se izvoditi 30. maja u tunelu Kržince i 31. maja u tunelu Manajle. Saobraćaj u zoni radova odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, a radovi će, kako navodi AMS S, biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U noći između 29. i 30 maja i 30. i 31 maja od 22:00 do 05:00 časova, na delu državnog puta IA reda broj 1, na deonici od petlje Dušanovac do mosta Gazela, izvodiće se radovi na košenju trave u srednjem pojasu, u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu u preticajnoj (levoj) saobraćajnoj traci, koja će na tom delu u zoni radova biti zatvorena za saobraćaj. AMS S ističe da će radovi biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Danas nijie predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80 Niš - Dimitrovgrad na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43, dok je za ponedeljak 30.maja planirana potpuna obustava saobraćaja u zoni mosta u Čifliku u periodu od 14 do 16 časova. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dodaje AMS S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...