LEPA VEST ZA RASELJENE SA KIM: Danas predstavljanje projekta povratničkog naselja "Sunčana dolina"
Foto: Beta

Palata Srbija

LEPA VEST ZA RASELJENE SA KIM: Danas predstavljanje projekta povratničkog naselja "Sunčana dolina"

Društvo -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, episkop raško-prizrenski Teodosije i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević predstaviće danas, u Palati Srbija, projekat izgradnje povratničkog naselja "Sunčana dolina".

Kancelarija Vlade Srbije a Kosovo i Metohiju, Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve i Opština Zvečan potpisali su 12. jula prošle godine Sporazum o izgradnji naselja "Sunčana dolina" kojim su stvoreni uslovi za početak realizacije sasvim novog koncepta povratka interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju, saopštila je Kancelarija za KiM.

Prvo povratničko naselje ovog tipa, čija se maketa nalazi u izložbenom prostoru Palate Srbija, biće izgrađeno na severu Kosmeta, u podnožju drevne nemanjićke tvrđave, na strateški važnoj poziciji između Kosovske Mitrovice i Zvečana.

Svečanom predstavljanju ovog projekta prisustvovaće i politički predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - članovi privremenih institucija samouprave u Prištini, načelnici okruga i predsednici privremenih organa lokalnih samouprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja