Najnovije vesti

SAŠA JANKOVIĆ O SAVAMALI: Građani su zvali i Komunalnu policiju
Foto: Nebojša Mandić

Utvrđeno

SAŠA JANKOVIĆ O SAVAMALI: Građani su zvali i Komunalnu policiju

Društvo

BEOGRAD - U postupku kontrole rada Komunalne policije utvrđeno da su u noći kada su rušeni objekati u Savamali, građani zvali i Komunalnu policiju. To je rekao Zaštitnik građana Saša Janković uz napomenu da načelnik te policije za Beograd Nikola Ristić nije dao tačnu službenu izjavu Zaštitniku kada je tvrdio da niko te noći nije zvao njegovu službu.

"Istina je utvrđena pošto su građani Zaštitniku dostavili dokaz o obavljenim pozivima. Nakon toga, Komunalna policija izjasnila se da je načelnik dao netačnu izjavu jer, iz organizacionih i tehničkih razloga, nije znao da građani ipak jesu zvali", rekao je Janković za Danas.

Do sada je nepobitno utvrđeno da su građani zvali policiju zbog nasilja koje su činili ljudi pod fantomkama, ali su ih policijski operateri na broju za hitne pozive, posle konsultacija sa šefovima, nezakonito i nepravilno upućivali da zovu Komunalnu policiju, izjavio je on.

Operater Komunalne policije je građanima rekao da ponovo zovu policiju što su oni i činili, ali bezuspešno, istakao je Janković.

On je dodao da će Zaštitnik građana nastaviti da rasvetljava postupanje svih organa vlasti u noći rušenja u Hercegovačkoj ulici, "uveren da će svi propusti biti utvrđeni, odgovornost za njih utvrđena, a preporuke koje je dao sprovedene kako se takva situacija nikada više ne bi ponovila i građani učvrstili poverenje u sve institucije sopstvene države".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...