VRSNI RETORIČARI ZADIVILI PROFESORE: Održano takmičenje u besedništvu na Univerzitetu "Džon Nezbit"
Foto: Promo

Primenjeno stečeno znanje iz pravnih nauka

VRSNI RETORIČARI ZADIVILI PROFESORE: Održano takmičenje u besedništvu na Univerzitetu "Džon Nezbit"

Društvo -

Pred punim amfiteatrom 5, Fakulteta za pravo, javnu upravu i bezbednost, zdanja Džon Nezbit univerziteta održano je tradicionalno takmičenje u besedništvu 1. juna 2016. godine

Studenti su na ovaj način primenili stečeno znanje iz pravnih nauka u praktičnom delu predmeta Retorika pod pokroviteljstvom profesorke dr Ane Grbić.

Svi učesnici su pokazali visok nivo samopouzdanja i oratorskih sposobnosti. Inspirisani lajt motivom ljubavi prema svojoj zemlji, nizali su besede o bratstvu, jeziku, buđenju i većem elanu, moći znanja i ceni pravih vrednosti i da li pored svih peripetija treba ostati u njoj.

Stručni žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka: dr Đorđa Otašaveća, prof. dr Milivoja Pavlovića i profesora dr Živka Kulića imao je težak zadatak. Pored toga što su svih 11 takmičara briljirali, pobedila je Jelena Cincović sa besedom „Moja“.

Drugo mesto pripalo je Jeleni Mirković sa besedom “Vreme i jezik“, a treće mesto su podelile besede „Znanje je moć“ Jovane Stefanović i „Anđeo milosrdni“ Jovane Cmiljanović.

Ovom skupu prisustvovale su brojne zvanice iz sveta pravnih i filoloških nauka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track