Kraljevski par pomaže deci izbeglicama u Grčkoj
Foto: Damir Dervišagić

Humanitarna večera

Kraljevski par pomaže deci izbeglicama u Grčkoj

Društvo -

NJUJORK – Njihova kraljevska visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, i njena sestra gospođa Beti Rumeliotis prisustvovali su sinoć humanitarnoj večeri u korist dece izbeglica koja su sama u Grčkoj.

Domaćini događaja u Metropoliten klubu u Njujorku bili su Lajflajn Njujork humanitarna organizacija koja radi pod pokroviteljstvom Princeze Katarine i Bodosaki fondacija iz Grčke.

Događaju su prisustvovali njihova kraljevska visočanstva princ Filip i princeza Tatjana od Grčke i gospodin Dimitris Vlastos, predsednik Bodosaki fondacije.

Lajflajn Njujork i Bodosaki fondacija su se udružili da pomognu napuštenoj deci izbeglicama kojima je potreban dom.

Hiljade dece i tinejdžera izbegli su u Grčku sa talasom izbeglica. Samo tokom prva četiri meseca 2016. godine više od 1.500 maloletnika bez roditelja registrovano je na grčkoj teritoriji, a trenutno 420 njih nema smeštaj i raštrkani su širom ove zemlje po kampovima gde žive u veoma teškim uslovima.

Kako bi ovoj nesrećnoj deci obezbedilli sigurnost i osnovne uslove za život, hranu i sklonište, lekove i psihološku podršku, i gde je to moguće priliku za ponovno spajanje sa njihovim porodicama, Lajflajn Njujork i Bodosaki fondacija su se udružili da prikupe neophodna sredstva.

Prestolonaslednik aleksandar i princeza Katarina su od sveg srca podržali ovu humanitarnu akciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja