VUČIĆ POZVAO ČEDU U VLADU Jovanović: Idemo na sastanak
Foto: Dado Đilas

Lider LDP

VUČIĆ POZVAO ČEDU U VLADU Jovanović: Idemo na sastanak

Politika -

BEOGRAD - “ Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas da je dobio poziv od mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića za razgovor i da će taj poziv prihvatiti.

Jovanović je u Narodnoj skupštini, u raspravi o izboru predsednika novog saziva parlamenta, saopštio i da LDP neće podržati izbor Maje Gojković na tu funkciju, ali hoće izbor potpredsednika. Kao razlog za negativan stav prema izboru Gojkovićeve, on je naveo to što se o tome nije razgovaralo u parlamentu i što niko toj stranci nije ponudio taj predlog.

Jovanović je rekao i da je logično da pobednici izbora imaju predsednika parlamenta. On je kritikovao i što su se u raspravi, kako je naveo, čule uvrede na račun predsednika Srbije Tomislava Nikolića. "Smeta mi to što ste prećutali vređanje predsednika države.

Nisam dužan da se borim za Nikolića, kada je izabran 2012. čestitao sam mu i išao na inauguraciju, ali mi se ne dopada kada se predsednik vređa, a o tome se ćuti", rekao je Jovanović, navodeći da je to ono što je danas bilo loše.

Lider LDP je dodao i da mu je teško da se ne prepozna u onome što je rečeno o hapšenju Slobodana Miloševića i dešavanjima oktobra 2000. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track