Dačić: NIkada konstitutivna sednica nije ovako prekinuta
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje

Dačić: NIkada konstitutivna sednica nije ovako prekinuta

Politika -

BEOGRAD -“ Lider SPS Ivica Dačić izjavio je večeras da je 24 godina u politici i da nikada konstitutivna sednica nije prekinuta na način kako je to uradio Dragoljub Mićunović (DS), bez konsultacija sa predstavnicima drugih poslaničkih klubova i parlamentarnom većinom.

"Predsedavjaći nije predsednik parlamenta i, uz dužno poštovanje njegovih godina i iskustva, očigledno da ta odluka ima i politički pristup", rekao je Dačić na konferenciji za novinare poslaničkog kluba SPS u parlamentu. On je napomenuo da će socijalisti podržati izbor Maje Gojković za predsednicu parlamenta, kao i ostale kadrovske odluke. Dačić je kazao da je sednica vođena konfuzno i da on, iako se za reč prijavio u 15 sati, nije ni došao na dnevni red.

"Mi smo jasno rekli da će naša koalicija podržati izbor Maje Gojković, takođe smo smatrali da oko toga ne treba da se vodi neka rasprava. Predložili smo da rasprava o kadrovskim pitanjima bude ovbavljena u duhu političke saglasnosti, jer kada postoji parlamentarna većina nigde se ovako dugo ne raspravlja o ovome", rekao je Dačić. SPS, kako je istakao, smatra da je za Srbiju važno da postoji politička stabilnost, kao i da nikakva opstrukcija u parlamentu ne može da promeni volju građana.

"Jasno je ko ima većinu i važno je da se ove stvari završe brzo", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track