APEL: Za Nikolino (9) lakše odrastanje

Učinimo malo, promenimo im život

APEL: Za Nikolino (9) lakše odrastanje

Društvo -

Humanitarna fondacija „Novi Beograd“ (www. budihuman. rs) sakuplja novčana sredstva za lečenje Nikole Lučića Basarića.

Nikola je rođen 2007. godine kao potpuno zdravo dete, bez ikakvih znakova koji bi ukazivali na razvojni poremećaj. Međutim, sa osamnaest meseci gubi funkciju govora, prestaje da komunicira sa okolinom, dobija histerične napade, odbija hranu i postaje potpuno asocijativan, sa stereotipnim ponašanjem iz autističnog spektra.

Nikola danas ide u školu „Anton skala“, razume određene naloge, počeo je polako da vezuje reči za pojmove. Veseo je i vedar i uživa u vožnji automobilom.

Takođe, počeo je polako da uči, a trenutni fokus mu je na učenju boja. Nikola ima starijeg brata, za kog je mnogo vezan i koga voli najviše na svetu. Da bi se njegovo stanje popravilo, neophodne su određene terapije i medikamenti, koje njegova samohrana majka zbog finansijske situacije nije u prilici da mu obezbedi. Prinuđena je da zatraži pomoć od svih dobrih i humanih ljudi kako bi Nikola mogao da se nada normalnijem životu i boljem sutra.Da biste pomogli Nikoli, upišite broj 168 i pošaljite SMS na 3030.* Cena poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track