NUNS: Pretnje smrću Zoranu Kesiću posledica podela na patriote i izdajnike
Foto: Marina Lopicic

Govor mržnje

NUNS: Pretnje smrću Zoranu Kesiću posledica podela na patriote i izdajnike

Društvo -

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas pretnje smrću autoru emisije "24 minuta" Zoranu Kesiću i zatražilo od nadležnih organa da otkriju ko preti voditelju, ali i da utvrde ko je postavio izmontirani video snimak u kojem Kesić navodno ismeva Srbe iz Republike Srpske.

NUNS je ocenio da su "pretnje Zoranu Kesiću posledica atmosfere linča koju stvaraju pojedini tabloidi izmišljanjem zavera i podela novinara na 'patriote i izdajnike'".

"Ovakve kampanje, pokazuje se i na ovom primeru, ozbiljno ugrožavaju bezbednost novinara. NUNS očekuje od najodgovornijih pojedinaca u državi da svojim delovanjem i jasnim stavom prema medijskim obračunima prema pojedinim novinarima i javnim ličnostima, učine sve da se zaustavi promocija govora mržnje i na taj način spreče ozbiljnije posledice po bezbednost novinara od verbalnih pretnji", navedeno je u saopštenju.

Voditelju se preti zbog snimka u kojem navodno ismeva RS i Srbe. Mediji navode da je video u kojem Kesić ismeva Srbe izmontiran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track