KESIĆ NA FEJSBUKU ODGOVORIO NA PRETNJE: Kad si srećan lupi nogama o pod
Foto: Vlada Sporčić

Ritualni ples za one koje prete

KESIĆ NA FEJSBUKU ODGOVORIO NA PRETNJE: Kad si srećan lupi nogama o pod

Društvo -

BEOGRAD - Voditelj Zoran Kesić reagovao je na svom fejsbuk profilu na pretnje smrću koje je dobio. UNS osudilo je pretnje smrću i traži od policije i tužilaštva da pronađu i kazne odgovorne.

Kesić je napisao: "Kad si srećan lupi nogama o pod. A i kad ti malo zatiru seme i pleme, pominju žive i nežive u romantičnom kontekstu, prete i kunu, nije loše odigrati ritualni ples sa Medenićkom. Evo vam ga, lažovi i hulje! Jako sam se uplašio".

Udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću voditelju emisije "24 minuta" Zoranu Kesiću i traži od policije i tužilaštva da pronadju i kazne odgovorne, saopštio je UNS.

Kako je UNS-u rekao Zoran Kesić, na stranicama portala Srbin.info i stranice na Fejsbuku "Ne da(vi)mo Srbiju" pojavio se izmontiran snimak emisije koju je snimio pre dve godine, nakon čega su usledile pretnje smrću.

"Prećeno mi je na Fejsbuku, dobio sam nekoliko poruka pretnji u inboksu i na stranici emisije '24 minuta'. To je tendenciozno targetiranje mene i moje emisije. Stvorili su legitimnu metu i od nas koji radimo emisiju napravili mrzitelje naroda u Republici Srpskoj, što je potpuna neistina", rekao je Kesić.

Zbog pretnji koje je dobio, Kesić je sinoć dao izjavu u policiji.

"Inspektori su bili veoma profesionalni i sada čekam da oni odrade svoj posao i pronadju odgovorne", rekao je Kesić UNS-u.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track