NIKOLIĆ U ČAČKU: Protivgradne rakete da ispaljuju policajci ili vatrogasci
Foto: AP

Grad poslednjih nedelja naneo veliku štetu

NIKOLIĆ U ČAČKU: Protivgradne rakete da ispaljuju policajci ili vatrogasci

Društvo -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas Voćarski institut u Čačku i tom prilikom izjavio da smatra da bi ubuduće policija trebalo da preuzme obavezu ispaljivanja protivgradnih raketa.

Tokom obilaska tog instituta, Nikolić je rekao da prati situaciju sa raketnim stanicamai prorivgradnom odbranom, kao i svakodnevnu borbu seljaka sa nepogodana koje su pogodile pojedine delove zemlje proteklih dana.

Smatra da država tu može pomoći tako što bi brigu protivgradne odbrane preuzela policija.

Za nastalu štetu koju je naneo grad poslednjih nedelja, Nikolić kaže da je odgovornost sa obe strane - onih koji nisu platili raketaše, ali i raketaša.

"Oni treba da znaju da to što nisu iz revolta izašli na raketnu stanicu je oštetilo mnoge ljude za koje i ne znaju kako će da prežive godinu posle toga", rekao je predsednik Srbije.

Napomenuo je da je nedavno na Poljoprivrednom samu u Novom Sadu zamolio osiguravajuća društva da ne prave sitnim slovima neke začkoljice, da posle toga kada bude grad seljak ne može da naplati štetu.

"Međutim zašto ne bi policija bila na raketnim stanicama, zašto kada treba da se puca ne bi otišao jedan obučeni policajac da ispali raketu i vrati se u policijsku stanicu ili možda vatrogasci treba da preuzmu tu obavezu. Mislim da je to jedan od načina kako spasavati useve od grada“, kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao da i sam ima veliki zasad šljiva Čačanske lepotice od 2.300 stabala i da se za nju odlučio jer je daleko kvalitetnija od stranih sorti od kojih je odustao jer se pokazalo da nije dobra za rakiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track