VOZAČI, OPREZ: Kraj radne nedelje donosi pojačanje saobraćaja
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Kraj radne nedelje donosi pojačanje saobraćaja

Društvo -

Kraj radne nedelje donosi, po pravilu, veći broj vozila i pojačan saobraćaj na autoputevima i svim ostalim frekventnijim pravcima, ali vremenske prilike trenutno omogućavaju nesmetano odvijanje saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Vozače očekuju suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, ali je neophodna veća opreznost u vožnji na deonicama gde su radovi u toku,a posebno treba obratiti pažnju na bezbednost radnika i putara, na šta podsećaju iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije".

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

AMS S najavljuje da se garaža "Obilićev venac" kompletno zatvara za korisnike danas zbog radova na rekonstrukciji i nadogradnji.

Dok se izvode ovako veliki radovi, zbog bezbednosti korisnika, ona ne može biti otvorena, tako da od danas, narednih pet meseci, garaža neće raditi.

Naplatna stanica Umčari , na delu državnog puta I A reda broj 1, neće danas biti snabdevena električnom energijom, u periodu od 08:45 do 16:00 časova, zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima.

Od 7. do 23. jula, u periodu od osam do 16 časova, usled radova na redovnom održavanju na delu autoputa od petlje Horgoš do petlje Subotica sever, doći će do izmene režima saobraćaja.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se preusmeravati sa preticajne na voznu i zaustavnu saobraćajnu traku, a izvodiće se u smeru ka Novom Sadu.

Od 6. do 20.jula, na državnom putu II B reda broj 344, na deonici Draževac-Meljak, izvodiće se radovi na sanaciji mestimičnih oštećenja kolovoza na deonici dužine 2,7 kilometara, od Vranića ka Draževcu, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova, koji su počeli 04. jula na periodičnom održavanju nadvožnjaka preko pruge i državnog puta I B reda broj 23, i državnog puta IB reda broj 21, deonica Požega-Užice, na "Ariljskoj petlji", došlo je do izmene u saobraćaju.

Zatvorena je leva kolovozna traka nadvožnjaka u smeru od Užica ka Čačku, dok se saobraćaj obavlja desnom (saniranom) kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Predviđeno je da radovi budu završeni do 15. avgusta, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Usled radova na uređenju klizišta, došlo je do naizmeničnog propuštanja vozila na državnom putu IB reda broj 24, na deonici Kragujevac-Kraljevo, u mestu Balosava i na državnom putu IIA reda broj 183, na deonici Kragujevac-Rekovac u mestu Gornja Sabanta.

U okviru projekta izgradnje robne kuće "Ikea", od 04. do 15. jula, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), izvodiće se radovi na izmeštanju dalekovoda, na deonici posle naplatne stanice Bubanj Potok do Tranšpeda, u oba smera Beograd - Niš i Niš - Beograd.

Od 04.jula na snazi je izmena režima saobraćaja na deonici Batočina-Žirovnica, zbog radova na popravci kolovoza.

U zoni izvođenja radova, saobraćaj se odvija preusmeravanjem vozila na desnu kolovoznu traku u smeru Batočina-Kragujevac, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 09. jula, od sedam do 16 časova, biće obustavljen saobraćaj kod Gornje Trepče, na delu puta između parkinga banje i skretanja za Lunjevicu.

Saobraćaj će 14. jula, u periodu od 07:00 do 18:00 časova, biti obustavljen na državnom putu II A reda broj 217, preko pruge u naseljenom mestu Tešica, zbog radova na sanaciji prelaza.

Saobraćaj će biti preusmeren na lokalni put kroz selo Bankovac.

Do ponedeljka, 11.jula, nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43.

Do prvog avgusta biće obustavljen saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova, i to od ukrštanja sa ulicom Nikole Momčilovića do ukrštanja sa ulicom Podunavskog partizanskog odreda.

Alternativni pravci koji vode prilazima ulici Vuka Karadžića iz smera Beograda, autoputa i Starih Banovaca, su kroz ulicu Branka Radičevića, a iz smera centra kroz ulicu Jana Sikore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track