GUŽVE NA GRANICAMA: Na Horgošu se čeka sat, a na Gradini čitava dva
Foto: Dragana Udovičić

Kolone na prelazima

GUŽVE NA GRANICAMA: Na Horgošu se čeka sat, a na Gradini čitava dva

Društvo -

BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji pojačan je na putevima koji iz pravca Hrvatske i Mađarske vode ka Makedoniji, Bugarskoj i Crnoj Gori, dok se vozila na granicama zadržavaju oko sat i po vremena, saopštio je AMSS.

Veći broj vozila je zabeležen na prelazu Batrovci, gde se na ulazu u Srbiju čeka oko 90 minuta.

Iz pravca Hrvatske, na prelazu Šid, vozila se zadržavaju oko sat vremena. Iz pravca Mađarske, na prelazu Horgoš putnička vozila čekaju oko sat vremena, dok se na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, na prelazu Gradina čeka oko 120 minuta.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je promeljivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene.

Iz AMSS upozoravaju da pretežno oblačno vreme širom zemlje i ovog popodneva usporava saobraćaj i nepovoljno utiče na prohodnost puteva.

Savetuju veći oprez u planinskim predelima, na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure, jer iznenedani odroni zemlje i kamena u velikoj meri ugrožavaju bezbednu vožnju.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, juče su dve osobe stradale, a 59 povređeno u 113 saobraćajnih nezgoda u Srbiji.U Beogradu je u 51 saobraćajnoj nezgodi povređeno 16 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja