KONZUL SRBIJE U ISTANBULU MARKOVIĆ: Situacija u Turskoj se normalizuje
Foto: Printscreen/Pink

Stanje manje-više redovno

KONZUL SRBIJE U ISTANBULU MARKOVIĆ: Situacija u Turskoj se normalizuje

Društvo -

Situacija u Turskoj nakon pokušaja puča u petak se normalizuje i stanje je manje-više redovno, izjavio je danas konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković.

"Stanje je, moglo bi se reći, manje-više redovno, jutarnje gužve u saobraćaju, ljudi idu na posao... Juče je bilo puškaranja između vojske i policije na aerodromu Sabiha Gokčen, to su posledice hapšenja koja su u toku onih koji su bili uključeni u dešavanja. Situacija se normalizuje sve u svemu", rekao je Marković.

Na pitanje da mnogi naši građani i pored poziva Vlade Srbije da ne idu u tu zemlju idu tamo na letovanje, Marković je podsetio da je juče ispraćena grupa od 30 naših državljana koji su se vratili iz Turske, koji nisu želeli da ostanu tamo.

Prema informacijama Konzulata, kako je rekao, na egejskoj obali ni u jednom mestu nije bilo problema tokom dešavanja u Istanbulu i Angari.

"Pararelno sa tim, jedina opasnost danas postoji od toga da se neko od naših građana slučajno nađe blizu objekta koji je predmet istrage policije", rekao je Marković.

Upitan za vozače kamiona, za koje su mediji preneli da su bili prakticno zarobljeni u mestu Tekirdag na severozapadu Turske, Markvoć je rekao da se juče čuo sa jednim od njih koji ga je uverio da nije davao bilo kakve izjave medijima.

Marković je rekao da mu je ponudio da ako mu je život u opasnost odmah pozove policiju kako bi ga evakuisali.

Posle toga, dodao je, zvali su ga i iz Ambasade Srbije u Ankari i da im je preneo da je u Istanbulu, gde čeka instrukcije za istovar robe.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track