SRAMNI ODGOVOR DIREKTORA SAOBRAĆAJNE BIVŠOJ UČENICI: Za tebe su profesori bili trofeji!
Foto: Facebook Printscreen, Stefan Jokić

Skandal trese školu u Zemunu

SRAMNI ODGOVOR DIREKTORA SAOBRAĆAJNE BIVŠOJ UČENICI: Za tebe su profesori bili trofeji!

Društvo -

Direktor Miroslav Macura optužuje Tamaru Marinković, koja je išla u Saobraćajno-tehničku, da je u knjizi „Trofeji“ opisala lična erotska iskustva i tako im narušila ugled

Tamara Marinković (22) podigla je prašinu debitantskom knjigom „Trofeji“, u kojoj je opisala seks sa profesorima Saobraćajno-tehničke škole Zemun, čija je učenica bila do pre četiri godine.Ona je do detalja opisala srednjoškolske dane tinejdžerke Nataše i njeno zaljubljivanje u profesore, od kojih su neki odbili njeno „udvaranje“, dok su se drugi upustili u intimne odnose sa maloletnom učenicom. Svi opisi, iako su imena izmenjena, prepuni su detalja da su roditelji i njihova deca koja idu u tu školu prepoznali sve stvarne likove.Psiholog čeka policijuMiroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, optužuje Marinkovićevu da je u knjizi opisala lična erotska iskustva i namerno narušila ugled škole. Poručuje roditeljima da ne brinu jer im u školi „niko neće spopadati decu“.

- Kada su se ovi događaji navodno dogodili, nisam bio direktor, već nastavnik koji je predavao u suprotnoj smeni, pa Tamaru ne poznajem. Šuška se da se ona sada zabavlja sa bivšim profesorom, sa kojim je i pre bila, ali neću da se bavim tračevima! Ona u knjizi navodi da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi. I knjiga se zove „Trofeji“. Znači da je profesore smatrala trofejima. Nek istraga utvrdi da li u svemu ima krivične odgovornosti, pa ću onda da se bavim time - naglašava Macura:- Kada je knjiga izašla, došao mi je jedan od naših profesora i rekao da ga je Markovićeva spopadala godinu dana i da ju je on odveo kod školskog psihologa. Psiholog neće da daje izjave o ovom slučaju, jedino ako policija bude tražila. Ne možete da osnovu jednog romana, moguće fikcije, tvrditi da se nešto zaista desilo.On ističe da je autorku iskoristila izdavač Miroslava Petrović, koja je bivša profesorka ove škole, da sve ovo sada iznese u javnost.Tamara neće da govori- To dete je zloupotrebljeno. Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Zašto je ćutala pet godina? Zašto ranije nije nešto rekla ili napisala sve? Da li je reč o pokušaju da se diskredituje sadašnje rukovodstvo škole ili da se stekne publicitet?Autorka kontroverzne knjige rekla je za Kurir da se nalazi u inostranstvu i da će nam se javiti kada se vrati u Srbiju. Na pitanja da li je zaista ona glavni lik, da li je ostala u vezi s jednim od svojih profesora i da li je zloupotrebljena nije odgovarala, ali je na društvenim mrežama zahvalila novinarima na besplatnoj reklami.U tužilaštvu su poručili da je istraga u vezi sa ovim slučajem moguća tek ako se utvrdi da su događaji istiniti, međutim, to će, kako kažu, biti veoma teško utvrditi.

Miroslava Petrović, izdavačNISAM ZLOUPOTREBILA TAMARUIzdavač „Trofeja“ Miroslava Petrović nije želela da komentariše da li je sadržaj knjige istina ili fikcija, već nas je posavetovala da kupimo roman. Takođe, prvo je demantovala da je nekada radila u toj školi i objasnila da joj je autorka komšinica. Kasnije se naprasno setila svog radnog mesta.- Jesam predavala tamo, ali Tamaru tad nisam poznavala. Bavim se izdavaštvom 20 godina. Ni ja ni ona nikoga nismo zloupotrebili! U ovoj knjizi svako može da se pronađe, a ona piše sledeći roman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track