NOVI DETALJ TRAGEDIJE U PANČEVU: Posle smrti žene morao još da plati 8.090 dinara
Foto: Marina Lopičić

Čekali pregled šest sati

NOVI DETALJ TRAGEDIJE U PANČEVU: Posle smrti žene morao još da plati 8.090 dinara

Društvo -

PANČEVO - Savo Ivašku koji je pre nekoliko dana ostao bez supruge Snežane (63), pošto je satima čekala na prijem kod lekara u Opštoj bolnici u Pančevu, na kraju je još morao da plati 8.090 dinara?!

Privatno pogrebno preduzeće iz kruga bolnice ispostavilo mu je račun na ovu sumu za jedan dan koliko je njeno telo bilo u mrtvačnici. Na računu se vidi da je naplaćen prenos tela, korišćenje hladnjače, ali i najskuplja stavka - oblačenje pokojnika, 3.316 dinara.

Ovo, kako je ispričao rođak Milan Milojević, firma nije htela da prepusti porodici, iako su to tražili.

- Nisu nam dali da je sami obučemo, nego su rekli da to moraju oni da urade. Da spuste telo niz stepenice naplatili su skoro 700 dinara. Gde to ima? – pita se Milojević.

ČEKALA PREGLED ŠEST SATI I UMRLA: Snežana se satima gušila u čekaonici!

Podsetimo, Pančevačka bolnica je nedavno, posle obavljenog tendera, mrtvačnicu dala u zakup privatnom pogrebniku na pet godina. Kako saznajemo, telo može da ostane dva sata na odeljenju, a lekar koji konstatuje smrt dužan je da pita rodbinu da li žele da koriste usluge te firme ili da angažuju drugog pogrebnika.

Direktor oformio komisiju da istraži šta se dogodilo

Direktor pančevačke bolnice dr Nebojša Tasić, kaže da je o ovom slučaju saznao preko medija.

- Oformio sam petočlanu komisiju, u kojoj je i načelnik Internog odeljenja, koja će istražiti šta se tačno dogodilo. Rezultate ćemo znati u utorak ujutru - kaže dr Tasić.

(D.Katanić/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track