BEZ KOLONA NA GRANICAMA: Nema gužvi ni na naplatnim rampama
Foto: Carina Srbije

Na svim naplatnim stanicama u Srbiji obezbeđena pijaća voda

BEZ KOLONA NA GRANICAMA: Nema gužvi ni na naplatnim rampama

Društvo -

BEOGRAD - Na graničnim prelazima, kao i na naplatnim rampama, trenutno nema dužih zadržavanja za putnički saobraćaj, saopštio je AMSS.

Vedro vreme ovog jutra širom zemlje uslovljava i dobru prohodnost puteva, osim na deonicama na kojima zbog radova ili usled povećanog broja vozila može doći do manjih zastoja u toku dana.

Na frekventnim naplatnim rampama, kao što su Bubanj Potok, Stara Pazova, i Nais trenutno nema dužih čekanja. Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima trenutno nema dužih čekanja za putnički saobraćaj, ali se zadržavanja uskoro očekuju, pa se vozačima savetuje da se na vreme informišu o prahodnosti.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.U cilju sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, obezbeđen je dovoljan broj inkasanata.

Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze. Na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.Obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom.

Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.Učesnici u saobraćaju će putem portala na autoputevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Svi šefovi odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada. JP ,,Putevi Srbije" je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći.

Na svim naplatnim stanicama u Srbiji je obezbeđena pijaća voda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track